Malatya'dan 3 Proje Bölge Birincisi Olarak Finalde Yarışmaya Hak Kazandı

Malatya'dan 3 Proje Bölge Birincisi Olarak Finalde Yarışmaya Hak Kazandı

Yarışma, ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca (BİDEB) düzenlenmektedir. "16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" Bölge değerlendirmeleri 28-30 Mart 2022 tarihlerinde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. 31 Mart 2022 tarihinde de ödül töreni ile dereceye giren projeler açıklandı.

Yarışma Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım olmak üzere 10 ana alanda yapıldı. Malatya Bölgesinde Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli olmak üzere 8 ilden toplam 2.462 proje başvurusu yapılmıştı. Ön değerlendirme sonucunda toplam 102 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. Malatya Bölge Sergisi ve yarışması 28-31 Mart 2022 tarihlerinde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Malatya bölgesine bağlı Adıyaman'dan 16, Bingöl'den 5, Diyarbakır'dan 16, Elazığ'dan 23, Malatya'dan 28, Mardin'den 5, Şanlıurfa'dan 6 ve Tunceli'den 3 proje Malatya Bölge sergisine ve yarışmasına katıldı.

2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılı TÜBİTAK 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Değerlendirmesine Malatya'dan 10 branştan davet edilen 28 projeden 3 Proje bölge birincisi, 3 proje bölge ikincisi, 4 proje bölge üçüncüsü oldu. Malatya bölge birincisi olan projeler, 06-10 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Dereceye giren öğrenciler ve danışman öğretmenleri TÜBİTAK tarafından ödüllendirildi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme