Malatya İli genelinde Devlet-Karayollarındaki trafik durumu

Malatya İli genelinde Devlet-Karayollarındaki trafik durumu

İlimiz genelinde 18-19 Ocak 2022 tarihlerinde meydana gelen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle İlimizi diğer illere ve ilçelere bağlayan karayollarında ulaşımda sorunlar yaşanmakta olup Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ekipleri tarafından yol açma çalışmaları 24 saat çalışma esasına göre devam ettirilmektedir.
20 Ocak 2022 tarihi saat 11.00 itibarıyla;
■ Malatya İli genelinde Devlet-Karayollarındaki trafik durumu;
● Malatya-Elazığ Karayolu: Araç Trafiğine Açık
● Malatya-Adıyaman Karayolu: Araç Trafiğine Açık 
● Malatya-Kayseri-Karayolu: Araç Trafiğine Açık (Kayseri-Pınarbaşı Bölgesi kapalı)
● Malatya-Sivas Karayolu: Araç Trafiğine Açık 
■ Malatya İli genelinde İl Karayollarındaki trafik durumu;
● Malatya-Pütürge Karayolu: Araç Trafiğine Kapalı
● Malatya-Çelikhan Karayolu: Araç Trafiğine Kapalı
● Malatya-Sincik Karayolu: Araç Trafiğine Kapalı
● Arguvan-Arapgir Karayolu: Araç Trafiğine Kapalı
● Arguvan-Hekimhan Karayolu: Araç Trafiğine Kapalı
● Arapgir-Divriği Karayolu: Araç Trafiğine Kapalı
● Kuluncak-Hekimhan Karayolu: Araç Trafiğine Açık
● Kuluncak-Darende Karayolu: Araç Trafiğine Kapalı
● Darende-Elbistan Karayolu: Araç Trafiğine Kapalı
● Doğanyol-Pütürge Karayolu: Araç Trafiğine Kapalı
■ Malatya İli genelinde Mahalle Yollarındaki trafik durumu;
● 457 Mahalle Yolu Araç Trafiğine Kapalı.
■ Devlet ve İl Karayollarındaki karla mücadele çalışmaları Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne ait 20 Ekipmanlı Kamyon ve 7 Greyder, Mahalle Yollarındaki karla mücadele çalışmaları ise Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve İlçe Belediyelerine ait 400 iş makinası ve araçla devam ettirilmektedir.
■ Arapgir (2) ve Pütürge (15) İlçelerinde 17 Mahallede 712 aboneye elektrik verilememekte olup enerji sağlama çalışmaları devam etmektedir.
■ İlimiz genelinde içme suyu ve doğalgaz arzında bir sorun yaşanmamaktadır.
■ Acil sağlık sorunu olan vatandaşlarımızın hastanelere ulaştırılmaları kapsamında, 23 hastaya ise Paletli Ambulans vasıtasıyla müdahale edilmiştir.
■ İlimiz genelinde yoğun kar yağışının çatılarda oluşturduğu yük nedeniyle, 2 Kanatlı Hayvan Kümesi ve 4 Hayvan Ahırının çatısında çökme meydana gelmiştir. Çatısı çöken kümeslerdeki hayvanların başka kümeslere taşınması ve ahırlardaki hayvanların barınması için hayvan çadırı temin edilmesi çalışmaları devam etmektedir.
■ Malatya Galericiler Sitesinde, kar yükü nedeniyle çatısı çöken 8 işyerinde 18 araç hasar görmüş olup konuya ilişkin hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.
■ İlimiz genelinde; yolların kapanması nedeniyle mahsur kalan araç ve vatandaşımız bulunmamakta olup, çekici araçlara kapalı olan Devlet-Karayollarında çekici araçlarda bekleyen sürücülere İlçe Kaymakamlıkları tarafından su, yemek vb. gibi acil ihtiyaçları için gerekli yardımlar yapılmaktadır.
■ Meteorolojik verilere göre, İlimiz genelinde kar yağışının sona ermesiyle birlikte bazı yol kesimlerinde rüzgâra bağlı tipi ve hava sıcaklığının düşmesine bağlı olarak buzlanma olayı meydana gelebileceği tahmin edildiğinden,
- Vatandaşlarımızın kapalı olan Devlet ve İl Karayolları ile Mahalle Yollarında araçlarıyla trafiğe kesinlikle çıkmamaları, 
- Trafiğe açık olduğu belirtilen yollarda ise zorunlu olmadıkça ve kar tipi lastiği bulunmayan araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, 
- Trafiğe çıkacak olan sürücülerin ise araçlarında mutlaka zincir, takoz, ilk yardım çantası ve çekici halat bulundurmaları,
- Yolda mahsur kalan ya da acil sağlık sorunu yaşayan vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları önemle rica olunur.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme