• Haberler
  • Malatya
  • Malatya Kent Konseyi 10'ncu Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Malatya Kent Konseyi 10'ncu Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Toplantıda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İsrail zulmüne işaret ederek , 'Cinayetler işleyen katil sürüsü İsrail'i lanetliyorum. Şehit İsmail Heniyye ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum' dedi.

Malatya Kent Konseyi 10’ncu Olağan Genel Kurulu, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kurum temsilcileri, oda ve vakıf başkanlarının katılımıyla düzenlenen Genel Kurul Toplantısı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Kurul Toplantısında bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İsrail zulmüne değindi. İsrail’in son cinayeti dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Yas ilan edildiğini anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Siyonist, katil, terörist İsrail’i bir kez daha lanetliyorum. Filistin Davasının her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İsmail Heniyye’ye ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Malatya’nın Zenginliği

Kent Konseyi’nin şehrin gelecek planlamasında misyonu olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Yönetmeliğinde ve yönergesinde kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim gibi ilkesel bir vizyon ortaya koyan Malatya Kent Konseyimiz bu yönüyle Malatya’mızın gelecek planlamasında önemli bir misyonu yerine getiriyor. Yerel seçimler öncesinde şehrimizi birlikte yönetme irademizi sürekli bir biçimde vurgulamıştık.  Bugün bu salonda bunun somut halini görüyorum ve Malatya ortak paydasında bir araya gelen bütün renklerini görüyorum. Bu manzara aslında Malatya’nın muhteşem zenginliğini ortaya koymaktadır. Bu manzara Malatya’nın sahipsiz olmadığını, sağcısıyla, solcusuyla; alevisiyle sünnisiyle; bürokratıyla, siyasetçisiyle; sivil toplum kuruluşlarıyla, akademisyenleriyle, bu şehrin büyük bir aile olduğunu ortaya koymaktadır. Bu ailenin bir ferdi olmaktan ve bu büyük aileye hizmet etmekten büyük bir şeref duyuyorum.  Malatya’nın ortak geleceğinde herkesin ve her kesimin söz sahibi olduğu, istişare mekanizmasının şehrin geleceğine yön verdiği bir Malatya, Allah’ın izniyle yine Doğu Anadolu’nun parlayan yıldızı olacaktır.”

Başkan Sami Er, Kont Konseyi’nin önemine işaret ederek, “Geleneklerimiz, göreneklerimiz, inancımız istişare etmenin bereketini bizlere her zaman telkin etmektedir. Göreve geldiğimiz günden bugüne Malatya’mızı ortak akıl bilinciyle yönetme ilkemizden hiç ödün vermedik, vermeyeceğiz. İstişare mekanizmasının çalıştırılması ile alınan kararlar her zaman güzel sonuçlar doğurmuştur. Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak bu düsturla hareket etmek suretiyle İnşallah şehrimizde güzel işler başaracağız. Bugün Kent Konseyimizin Genel kurulunu gerçekleştiriyoruz. Öncelikle siz değerli katılımcıların oyları ile seçilecek olan yürütme kurulunun şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tabi Kent Konseyi’miz sadece yürütme kurulu üyelerinden ibaret değildir. Meclisleri, çalışma grupları ve komisyonları ile şehre katkı sağlayan büyük bir gönüllü platformu. Hepinizi buralarda gönüllü bir şekilde görev almaya, şehrimize olan ahde vefamızı göstermeye davet ediyorum. Bu platformlara getireceğiniz görüşler, öneriler ve projelere de imkânlar ölçüsünde katkı sağlamaya devam edeceğiz. Genel kurulumuzun Malatya’mız için hayırlara vesile olmasını temenni eder, daha iyi bir Malatya için bu şehre gönül veren siz kıymetli katılımcılara en derin saygılarımı sunarım” açıklamasında bulundu.

Malatya Vali Yardımcısı Bilal Basrı, yaptığı konuşmada “Kent Konseyleri yeni yönetişim anlayışıyla birlikte daha da güçlenen yapısıyla şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımızın talep ve önerilerini değerlendirerek belediye meclislerine aktarabilecek bir konumdadır” dedi.

Genel Kurul Toplantısının başlangıcında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak görevini tamamlayan Avukat Abdulkadir Artan’a hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

Kent Konseyi Başkanlığa Sami Er seçildi

Yoğun katılımın olduğu 10’ncu Olağan Genel Kurul Toplantısında verilen önergeyle Divan Başkanlığına Abdulkadir Artan, Başkan Yardımcılığına Naci Şavata ve Raportör olarak Ece Budan seçildi.

Verilen teklifle Malatya Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu oylamaya sunuldu. Genel Kurul üyeleri tarafından kabul edilen kararla Malatya Kent Konseyi Başkanlığına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er seçildi.

Kayısıya taban fiyat talebi

Dilek ve temenniler bölümünde katılımcılar söz alarak görüşlerini aktardı. Malatya Kayısı Üreticileri Derneği Başkanı İbrahim Tanberk, Kayısı Kanunu çıkarılması gerektiğini ifade ederek, “Malatya’da kayısının yok olması demek dünyada sağlık açısından bir çok yönüyle tehdit altında olunması demektir. Geçen yıl 200 liraya kadar verilen kayısı bu yıl yarı fiyatına teklifle karşı karşıyadır. Bütün maliyetler artmışken kayısının fiyatı düşmüştür. Devlet tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla belli bir taban fiyat oluşturularak çözüm bulunmalıdır yoksa Malatyamıza yazık ederiz” diye konuştu.

İhsan Ercan da konuşmasında Sivil Toplum Merkezi oluşturularak derneklerin çalışma alanına kavuşması talebinde bulundu.

Dilek ve temenniler bölümünün tamamlamasıyla Genel Kurul Toplantısı sona erdi.

 

MALATYA KENT KONSEYİ

YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ

 
Sami ER

Malatya Kent Konseyi Başkanı

 
Abdurrahman TAŞKESEN

Önder İmam Hatipliler Derneği

 
Abuzer YETİŞ

Boğaziçi Derneği

 
Ahmet BAYSAR

Niyazi Mısri Vakfı

 
Ahmet KÜÇÜK

ENSAR

 
Ali EVREN

Esnaf Kefalet Kredi Koop. Brlk. Bşk.

 
Ali YALÇIN

Rışvanlılar Derneği

 
Bedir ÖZTEN

İnşaat Mühendisleri Odası Bşk.

 
Eşref DOĞAN

CEM Vakfı

 
Hasan MEŞELİ

Hacı Bektaşı Veli Klt. Mrk. Vakfı

 
Hüseyin SÖYLEMEZ

Memur SEN Malatya İl Temsilcisi

 
Mehmet AYDIN

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti

 
Mehmet BÜLBÜLOĞLU

MİMDER

 
Mesut DEMİR

TÜGVA

 
Mustafa ÖZKAN

İlim Yayma Cemiyeti

 
Nadir GÜNATA

Malatya Türk Ocakları

 
Oğuzhan Ata SADIKOĞLU

TSO

 
Onur DEMEZ

Malatya Barosu

 
Ömer DERİN

İHH

 
Ramazan ÖZCAN

Malatya Ticaret Borsası

 
Sadi ERGÜL

Kızılay Malatya Şube Başkanı

 
Şahin DEMİRCİ

Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı

 
Vahap GÜNER

Malatya Gazeteciler Cemiyeti

 
Yunus AKÇİN

MÜSİAD

 
Yunus Emre FİDANEL

Mimarlar Odası Bşk.

YEDEK LİSTE

 
Nazife KARAGÖZ

Yağmur Der

 
Saliha SIRMA

KADEM

 
Fikret ERCAN

Harita Mühendisleri Odası

 
Turgut Özal AKSÜT

MTTB

 
İhsan ÇOLAK

Yetimler Kervanı Derneği

 

Bakmadan Geçme