• Haberler
  • Malatya
  • Malatya Kent Konseyi Gazze İçin Bir Program Düzenledi

Malatya Kent Konseyi Gazze İçin Bir Program Düzenledi

Malatya Kent Konseyi 'Bir Diriliş Muştusu Gazze' konulu şiir ve ezgi dinletisi programı gerçekleştirdi.

Malatya Kent Konseyi Gazze’de yaşanan insanlık dramına karşı toplumda ki farkındalığı arttırmak amacı ile“Bir Diriliş Muştusu Gazze” konulu şiir ve ezgi dinletisi programı gerçekleştirdi.
Malatya Kent Konseyi organizasyonu ve İHH, Memur sen, Birlik Vakfı, Niyazi Mısri Kültür Vakfı, TÜGVA, Yağmur Der destekleri ile Sanat Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Tarihçi – Avukat Abdulkadir Artan, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Ömer Alkan tarafından Kuran’ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi. 
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar yaptığı konuşmada, “Bugün ümmet coğrafyasında kan ve gözyaşı, belki de tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar derin ve yaygın bir şekilde karşımızda duruyor. Gözlerimizin önünde, zalime karşı yükselen sesler zayıf; kardeşlerimizin birliği dağılmış, parçalanmış bir vaziyette. Bize düşen görev, bu acı gerçekliğe kayıtsız kalmamak, harekete geçmek ve birlik olmanın ehemmiyetini yeniden hatırlamaktır”dedi. 
Filistin’de yaşanan sıkıntıların ümmetin dramı olduğunu belirten Batar, Filistin’in hepimize ayna tuttuğunu,  bizlere neyi kaybettiğimizi, neye sırt çevirdiğimizi gösterdiğini söyledi. Filistin’in adaletin, insanlığın ve özgürlüğün sembolü olduğunu vurgulayan Batar, “Bugün milyonlarca Müslüman, konformist bir hayatın rahatlığı içinde, vicdanlarının huzurunda hesap veremiyor. Topraklarımızda kardeşlerimiz kan ağlarken, bizler rahat rahat uyuyorsak, bu vebalden nasıl kurtulacağız? Vicdanlar, musallada helallik istiyor. Ama bilmeliyiz ki, bu helallik, sadece harekete geçmekle, mazlumun yanında saf tutmakla ve ümmetin birliğini yeniden tesis etmekle mümkün olacaktır” dedi. 
“Kudüs ve Malatya Aynı Zamanda Fethedildi”
Tarihçi/Avukat Abdulkadir Artan “Filistin” konulu konuşmasında Filistin’in Müslüman ümmeti için önemine değinerek “ Kuranı Kerimde etrafı mübarek olan yer sadece Kudüs mü yoksa Filistin’in tamamı mı bu konuda müfessirler çok fazla bilgi veriyorlar. Yalnız bildiğimiz gerçek şu ki yeryüzünde yapılan bir bina Kâbe ise ikincisi Mescidi Aksa’dır” dedi. 
Kudüs ile gönül bağımızın hiçbir zaman eksilmediğini vurgulayan Artan, Kudüs’ün Hz. Ömer zamanında fethedildiğine aynı dönemde Malatya’nın da fethedildiğine dikkat çekti. Filistin ile ilgili yaşanan tarihi süreci de anlatan Artan, “ Ümmet coğrafyasının birliği ve dirliği için gerekli hassasiyeti göstermemiz çok önemlidir” dedi.
Programda şairler Nilüfer Zontul Aktaş, Muaz İçen, Mehmet Batar ve Yusuf Gökhan Gazze ile alakalı şiirleri okurken, sanatçı İlhami Çelik ise konu ile alakalı ezgileri seslendirdi. 


 

Bakmadan Geçme