Malatya Muhtarlar Derneği'den ABYB'ye Ziyaret

Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Şahin Demirci ve Yönetimi , Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Dernek binasında gerçekleşen ziyarette ,  Malatya  Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci yaptığı konuşmada, Kurum, kuruluş  ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarların aynı zamanda halkın sesi olduğunu belirtti.

    Malatya  Muhtarlar Derneği hakkında da bilgi veren Demirci" Derneğimize bağlı muhtarlarımız ile istişareler halindeyiz. Mahallelerimizde gördüğümüz eksiklikleri ivedi olarak kurum veya kurumlara anında iletiyor ve takip ediyoruz. Yönetimimiz ve üyelerimiz ile birlikte uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

     Başkan Demirci, ‘’Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm değerli basın mensubu arkadaşlarımıza sizin aracılığınız ile teşekkür ediyorum." dedi.

      Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Basın Yayın Birliği  (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ise, " Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler." dedi.

      Başkan Yavuzkurt , " Muhtarlarımız, devletimizin gören ve gözeten gözü, aziz milletimizin derdini, elemini işiten kulağı, milletimize uzanan şefkat eli, insanımızın tasa ve sevincinde arkasında dağ misali duranıdır "şeklinde konuştu.

    Gerçekleşen ziyarete , Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Şahin Demirci, Aslanbey Mahallesi Muhtarı Tolga Toy, Çukurdere Mahallesi Muhtarı M.Fatih Gönültaş, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır, Öncü Mahallesi Muhtarı Harun Yener, Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Fatih Yücel, Yeşilkaynak Muhtarı Murat Karaduman’da katıldı.

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme