Malatya Ticaret borsası seçimlerinde Leventoğlu sesleri yükseliyor..

Malatya Ticaret borsası seçimlerinde Leventoğlu sesleri yükseliyor..

Malatya Ticaret Borsası seçimlerine az bir süre kala, iki adayın çalışması hummalı bir şekilde devam ediyor .Mevcut Başkan Ramazan Özcanı’nda seçimlere gireceği Ticaret Borsasında, Cahit Zafer Leventoğlu ismi ön plana çıkmaya başladı.
Yaklaşık 7 aydır çalışmalarına başlayan Leventoğlu, “Borsamız tarafından son 4 yılda esnaflarımız için yapılan hizmetler.
1-lisanslı depo yapıldı ve tmo harıl harıl alıma başladı.
2-şirepazarı esnaflarına dükkan yapıldı bir kısım esnaflarımız dükkan aldı bir kısım esnaflarımız alamadı !
3-buğday pazarı esnaflarımız için dükkanlar yapıldı ismi malatya ticaret merkezi olarak değiştirilerek türkiye geneli halka satışa arz edildi !
4-eski şirepazarı dükanlarını yaklaşık 1 kg altın değerinde alan esnaflarımızın dükkanları çöp oldu.” İfadelerini kullandı.

Ticaret Borsası Başkanlığına aday olan Cahit Leventoğlu esnaflarında desteğini yanına alarak seçimlere ciddi anlamda girmeyi hedefliyor. Leventoğlu, Eski Şire Pazarı dükkan sahiplerini mağdur etmeyeceklerini dile getirerek, “Buğday Pazarına yapılan dükkanlar başka sektörlere satıldı. İlk İşimiz Buğday Pazarı esnaflarına 20 yıl ödemeli Malatya’ya yakışır bir Pazar yapacağız. Akabinde ilk şirepazarı olan pazarımızın reklamınıbakımını ve otopark sorununu çözerek Türkiye’nin en güzel perakende satış merkezi yapacağız.” Dedi.

Ticaret Borsasında ciddi anlamda esnafların desteğini almayı başaran Leventoğlu, “Bizim amacımız kaysı ticaretinin gelirini çiftçilerimizle beraber onların emeğini, alın terini değerinde pazarlayan kayısı ticcarlarımız ile, Malatyamıza milli gelir olarak kazandırmaktır.Mevcut kaysı gelirimizin 5 milyar civarında. Fakat Malatya’mız bunun ancak 300 milyon kadarını iç piyasada tutabiliyor. Biz ise emeğini verdiğimiz, cefasını çektiğimiz kayısı gelirini Malatya’da tutacak birliği oluşturarak, Çiftçimizin hak ettiği taban fiyat oluşturmasını sağlayacağız. Hem esnafımız, hemde çiftçimiz hem de direk Malatya piyasası kazanacak diyoruz.” Şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası aidatlarına da değinen Leventoğlu, “Tüm borsa üyelerimiz aidat ödemesi için değil gerekli çalışmalar yapılarak düşük faizli krediler ve teşvik imkanları sağlanacak. Dış Pazarımızı genişletmek adına dünyanın neresinde olursa olsun tüm İhracatçılarımızın gidiş geliş konaklama masraflarını borsamız karşılayacak şekilde imkanlar sunacağız.” Dedi.
Biz borsamızı yönetim kurulumuzun aldığı karar ile değil esnaflarımızın ortak aldığı karar ile yöneteceğiz diyen Leventoğlu, 1 Ekim’de yapılacak MTB(Malatya Ticaret Borsası) seçimlerinden tüm esnaflardan destek istedi.


 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme