• Haberler
  • Eğitim
  • Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyelerinin Akademik Başarısı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyelerinin Akademik Başarısı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nden 3 bilim insanı, 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesine girdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nden 3 bilim insanı, her yıl Stanford Üniversitesi’nden John P.A. Ioannidis tarafından hazırlanarak ELSEVIER veri tabanında yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girdi. 
Söz konusu listede, standart Science-Metrix sınıflandırmasına göre 22 bilimsel alana ve 174 alt alana sınıflandırılmış ve en az 5 makalesi olan dünyadaki tüm bilim insanları yer almıştır. Bilim insanlarının nitelikli bilimsel yayın performansı itibariyle “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” kategorilerinde başarı sıralamalarına dahil edildiği değerlendirmede, Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su ürünleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Memet Varol her iki kategoride, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Deniz Korkmaz ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Muhammed Yıldırım “yıllık etki” kategorisinde dünyanın etkili %2’lik bilim insanları listesine girmeyi başardılar 
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin uluslararası görünürlüğüne ve bilimsel performansına sundukları katkılar dolayısıyla hocalarımızı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devamını ve örneklik teşkil etmesini diliyoruz.
 

Bakmadan Geçme