Malatya Turgut Özal Üniversitesinde 2023-2024 Akademik Kurul Ve Akademik Giysi Töreni Gerçekleştirildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde 2023-2024 Akademik Kurul Ve Akademik Giysi Töreni Gerçekleştirildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Konferans Salonu’nda Üniversitemizin yeni yönetimi döneminde akademik ve idari faaliyetlerimiz açısından sağlanan gelişmeleri ve katedilen mesafeyi değerlendirmek, ayrıca ataması yapılan öğretim üyelerimize akademik giysilerinin giydirilmesi (cübbe), bilimsel yayın performansı yüksek öğretim elemanlarımıza ödül sunumu ile profesör öğretim üyelerimize profesörlük belgelerinin takdimini gerçekleştirmek üzere düzenlenen etkinlik, Rektör Prof. Dr. Recep BENTLİ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan GÜNDÜZ ve  Prof. Dr. İlhan ERDEM ile Genel Sekreter Doç. Dr.  Ahmet Selim ÖZKAN’ın yanı sıra akademik ve idari personelin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 
Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümünün hazırladığı kısa müzik dinletisiyle başlayan program, Rektör Prof. Dr. Recep BENTLİ’nin üniversite hakkındaki bilgilendirme sunumuyla devam etti. Prof. Dr. BENTLİ “göreve başladıkları dönemin başında yaşanan büyük depremlerin etkisiyle asli görevlerinin yanı sıra depremin hasarlarını sarmak üzere de yoğun gayret gösterdiklerini” söyledi. Konuşmasına “Yeşilyurt Yerleşkesinde durma noktasına gelen çalışmaların hızlandırıldığını, yerleşkeye yeni akademik birimlerin taşınmasını sağladıklarını ve böylece yerleşkedeki öğrenci sayısının sürekli arttığını, aynı yerleşkenin arazisine 2023 fidan dikildiğini ve peyzaj çalışmalarının son hızla devam ettiğini, önümüzdeki süreçte aynı yerleşkeye merkezi yemekhane ve merkezi dersliklerin kazandırılacağını” söyleyerek devam eden Prof. Dr. BENTLİ “Üniversitenin bilişim alt yapısını çok sayıda teknolojik teçhizat eklediklerini ve üniversitede daha kurulmamış olan öğrenci kullanımı amaçlı bilişim laboratuvarlarını kurduklarını, çok sayıda yazılımı tedarik ederek de otomasyon sistemini güçlendirdiklerini” ifade etti. Konuşmasının devamında, “rekabeti engelleyici veya şahsa özel şeklinde algılanabilecek hiçbir şaibeye yer vermeden sadece KPSS puanı ile 95 sözleşmeli personel alımı yaptıklarını, üniversitenin 17 olan Lisansüstü ve Lisans program sayısını çok kısa sürede %100 arttırarak öğrenci sayılarını bir yılda %40 artırdıklarını, üniversitenin kuruluşundan bu yana yapılan Ar-Ge proje sayısı kadar proje sayısını sadece bir yıl içerisinde yakaladıklarını, Ar-Ge bütçesini son yıl %300 arttırdıklarını, bilimsel yayın performanslarının depremin etkisine rağmen yükseldiğini, üniversitenin uluslararası görünürlüğü için çalışmalara başladıklarını, çok sayıda kurum/kuruluşla fiiliyata dönüştürdükleri iş birlikleri geliştirdiklerini, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs vb araçlarla destek olduklarını, üniversitenin öz gelirlerini bir yılda 8 kat arttırdıklarını, kendi yönetim dönemlerinde URAP tarafından yapılan akademik performans sıralamasında Malatya Turgut Özal Üniversitesinin Türkiye’deki üniversiteler arasında bir önceki yıla göre en fazla yükseliş sağlayan 3. üniversite olarak 126. sıraya yükseldiğini, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar TÜBİTAK gibi dış finansman sağlayan kurumlardan destek alan proje sayısının toplamı kadar sadece 2023 yılında projenin destek aldığını, üniversite öğretim elemanlarının %15’inin 2023 yılında TÜBİTAK 1001ÇABA kapsamında toplam 60 proje başvurusu yaptığını ve bu başvurulardan 10 tanesinin kabul edildiğini, 44 tanesinin ise henüz sonucunun açıklanmadığını” ifade eden Rektör BENTLİ, “tüm bu olumlu gelişmelerde, öğretim elemanlarımız başta olmak üzere üniversitemizin tüm personelinin gayretli çalışmasının büyük katkısını olduğunu” söyledi. Prof. Dr. BENTLİ, akademik yükseltmeleri ve atamaları yapılan öğretim üyelerini tebrik ederek konuşmasını tamamladı. 
Program, 2023 yılı akademik performansı yüksek olan 4 öğretim üyesine ödül takdimi, 25 öğretim üyesine profesörlük belgesi takdimi ile yükseltme ve ataması yapılan 92 öğretim üyesine akademik giysi giydirilmesiyle sona erdi.        


 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme