• Haberler
  • Malatya
  • Malatya Valisi Ersin Yazıcı Gençlerle Bir Araya Geldi

Malatya Valisi Ersin Yazıcı Gençlerle Bir Araya Geldi

Malatya Valisi Ersin Yazıcı Gençlerle Bir Araya Geldi

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Malatya Valisi Ersin Yazıcı, gençlere deneyimlerini aktardı.

Söyleşiye; Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, İİBF Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, Teknokent Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz, İİBF öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Söyleşiye Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın hayatı hakkında kısa bilgi verilerek başlandı. Program, öğrencilerin soru sorup Ersin Yazıcı’nın cevaplaması ve kendi deneyimlerini anlatmasıyla devam etti.

Vali Ersin Yazıcı Malatya’da görevlendirildiği için çok mutlu olduğunu ve farklı alanlara dokunabildiğini söyleyerek şunları ifade etti:

“Öncelikle buraya tayinim çıktığını öğrendiğimde gerçekten mutlu oldum. Bunu her yerde tüm samimiyetimle ifade ediyorum. Eşimle bir yerden geliyorduk, tam eve girerken biri aradı. Zaten bir saat sonra da Resmi Gazete’de kararname yayınlandı. Yetkili birisi Malatya’ya gittiğimi söyleyince de ‘Rabbim şükürler olsun! Deprem bölgesine gidiyoruz, dua almaya gidiyoruz’ dedim. Bizim mesleğin en güzel yanlarından, en sevdiğim yönlerinden bir tanesi istediğiniz her alanda aklınıza ne geliyorsa devlet varsa, mülki amir mutlaka var. Dokunabileceğiniz insan kitlesi çok fazla.”

Ersin Yazıcı, gençlerin kendilerine güvenmeleri gerektiğini, kendilerine güvenirlerse her şeyi başarabileceklerini dile getirdi. Öğrencilerin üzerine düşen görevleri ellerinden geldiğince yapmaları gerektiğinin altını çizen Yazıcı, mesleğini sevdiğini ve işinin birçok alanla ilgilendiğini söyleyerek şunları ekledi:

“Toplumun tüm kesimleriyle muhatap olunan bir mesleği icra ediyorum. Çocuklar, eğitim, başka alanlar her şeyle ilgiliyiz. O yüzden işimi çok seviyorum. İnsanların duasını almak kadar bu dünyada öbür dünya için de bana göre güzel bir şey yok. Buna imkân sağlayan bir meslek.”

Malatya Valisi Ersin Yazıcı son olarak toplumun mülki idari amirliğinin devleti temsilden gelen bir saygısı olduğunu ve devletin en üst makamında yer aldığının düşünüldüğünü anlattı. Vali Yazıcı, mesleğinin devleti ve Cumhurbaşkanını temsil ettiğini, işini yaparken adaletli, düzgün ve herkese eşit mesafede durmaları gerektiğini söyledi.

Bakmadan Geçme