Malatya Valisi Hulusi Şahin'in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Malatya Valisi Hulusi Şahin'in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı büyük zaferin 100. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Sultan Alparslan önderliğinde 951 yıl önce Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu Türk yurdu yapan şanlı ecdadımızdan aldığı azim ve kararlılık ile tarihinde boyunduruk altına girmemiş Aziz Milletimiz, 26 Ağustos 1922 günü Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesini Zaferle sonuçlandırarak vatan topraklarından düşmanın ayak izlerini ebediyen silmiş ve Anadolu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil edilmiştir.
30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür.
Bu zafer; bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir.
Tarih boyunca olduğu gibi bugün de, milli iradeyi silahla boyunduruk altına alarak başkalarının vesayetine teslim etmek isteyen ihanet odakları ile vatanımızı bölmek isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına karşı, birlik ve dayanışma anlayışımızı şehitlerimizin ve gazilerimizin "Büyük Taarruz" sırasındaki sarsılmaz inancıyla devam ettireceğiz.
 
Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyorum.

Malatyalı hemşehrilerim ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.


Hulusi ŞAHİN
Malatya Valisi
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme