Maski Güzel İşlere İmza Atıyor

Maski Güzel İşlere İmza Atıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmaları hakkında bilgiler aldı. MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri katıldı. 
MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “İçme suyu Şebeke Yönetimi ve DMA Çalışmaları” hakkında sunum yaptı. Sunumda Malatya merkezde gerçekleştirilen Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmaları hakkında bilgi veren Mert, “Fiziki kayıp kaçak suların önlenmesi için bir ekip oluşturduk. Bu ekiplerimiz gece dinleme yapıyor. Tespit edilen arızalara ise gündüz müdahale ediliyor. Son bir ayda saniyede 35 litre suyu sisteme kazandırdık. Bu sadece bir aylık bir çalışma neticesinde ortaya çıkmıştır. MASKİ olarak birinci önceliğimiz fiziki kayıp kaçak suların önüne geçmektir. Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarımız devam ediyor. Sularımızı kontrol ederek ölçülebilir hale getireceğiz” dedi. 
Fiziki kayıp suların sisteme kazandırılması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Ömrünü tamamlamış, yıpranmış, araçların geçişi sırasında zarar görmüş şebekeden kaynaklı kayıp suları tespit ederek sisteme kazandırmak gerçekten çok önemli. Dünya kuraklığın pençesinde. Her bir damla suyun önemi büyük. MASKİ Genel Müdürlüğümüz kayıp suları sisteme kazandırmak için çok güzel bir çalışma yapıyor. Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmaları ile sularımızı ölçülebilir bir hale getiriyoruz. Tüm depolarımıza SCADA sistemini entegre edeceğiz ve anında depolarımızın durumunu göreceğiz. Denetleyemezseniz kontrol edemezsiniz. Önce denetlemek lazım. Bu sistemin tam oturmasıyla birlikte daha yönetilebilir bir alt bölge oluşturmuş olacağız. Genel Müdürümüz Mehmet Mert nezdinde tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizler şehrimize hizmet etmek için varız. Devamlı sahada olacağız. Sahada olursak çözümü de daha kolay olur” dedi.  
Baykan Gürkan daha sonra MASKİ Genel Müdürlüğü yöneticileri istişare toplantısı gerçekleştirdi. 
AKÇADAĞ MUHTARLAR DERNEĞİ İLE TOPLANTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Coşkun ve yönetimi ile MASKİ Genel Müdürlüğü’nde toplantı yaptı. Toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Coşkun, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Akçadağ Muhtarlar Derneği yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme