Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı merkezi yaptığı uyarı açıklamasında Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı ve bölgede yağış beklendiği bidlirildi..

Yapılan son değerlendirmelere göre; halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte Çarşamba (10.11.2021) gününden itibaren hissedilir derecede (3-7 derece) azalarak; Bölge genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

10.11.2021 Çarşamba: Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı olarak geçeceği yağışların şehir merkezlerinde yağmur yüksek kesimlerde(1500 metre ve üzeri) karla karışık yağmur şeklinde olacağı,rüzğarların bölge genelinde kuzeyli yönlerden orta, Malatya ve Adıyaman il genelinde Tunceli ve Bingöl’ün kuzey kesimleri ve Elazığ’ın Güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.


11.11.2021 Perşembe: Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif yağışlı olarak geçeceği yağışların şehir merkezlerinde yağmur yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacağı,rüzğarların bölge genelinde kuzeyli yönlerden hafif yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.


Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme