• Haberler
  • Gündem
  • 'Mevlid Kandili, Peygamberimizin İnsanlığa Bıraktığı Mirası Anlamak İçin Önemli Bir Fırsattır'

'Mevlid Kandili, Peygamberimizin İnsanlığa Bıraktığı Mirası Anlamak İçin Önemli Bir Fırsattır'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in, kardeşlik, barış, huzur ve insanların iyiliğini içeren mesajları, bugün çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir.” dedi.
Başkan Geçit, yazılı mesajında; Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandiline ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederken, “Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimizin yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna, en önemli hadiselerinden biridir. Resul-i Ekrem Efendimiz beşeriyeti, tüm mahlukatı fazilet ve hidayet nuruyla aydınlatmış, doğru ve adaletli olmanın güzelliklerini öğretmiştir. Peygamberimizin hayatını, mesajlarını yeniden hatırlayacağımız, düşüneceğimiz ve insanlığa getirdiği bütün değerleri anlayıp, hayatımızı O'nun güzel ahlakıyla güzelleştirebileceğimiz manevi yenilenme fırsatını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.
Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin bütün zamanlara hitap eden ve tüm insanlığa hayat iksiri sunan evrensel mesajlarını değerlendirmemiz bakımından bizlere bir hatırlatma olmalıdır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatlar, insanlık âlemi için çok kıymetlidir. 
Mevlid Kandilimizin milletimizin birlik ve beraberliğine, vatanımızın huzur ve mutluluğuna, kalplerimizin merhamet, hoşgörü, şefkat ve muhabbetle süslenmesine ve bütün İslam Âleminin huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. “ dedi.

Bakmadan Geçme