MTSO Başkan adayı Baştürk'ten 2.OSB'ye Ziyaret

MTSO Başkan adayı Baştürk'ten 2.OSB'ye Ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Akif Baştürk, 2. Organize sanayisi tekstil firmalarını ve Özel Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Firmaların sektöre yönelik şikayetlerini dinleyen Baştürk, tekstil de sektörsel ve çalışan bazlı sorunlara kalıcı çözümler getireceklerini dile getirdi. Ziyaretler sonrası Özel Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesini de ziyaret eden Baştürk, öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni başlayan eğitim-öğretim yılını kutladı teknik liselerin, sanayinin gelişimin de çok önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

 

2 Ekim'de yapılacak seçimlere ‘Mavi’ pusulayla gireceğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Akif Baştürk, 2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan firmaları ve atölyelerini tek tek gezerek istişarelerde bulundu. Üretim sahalarını da gezen Baştürk, burada çalışanların ve firmaların sorunlarını da yerinde dinledi. Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Baştürk, "2. Organize Sanayi Bölgemizin değerli iş adamlarıyla bir araya geldik, onların sorunlarını yerinde gördük ve fikir alışverişinde bulunduk. Bizleri çok güzel karşıladılar desteklerini ve bu süreçte bizimle olduklarını belirttiler. Destekleri için teşekkür ediyor ve inşallah bu süreci hep beraber en iyi şekilde bitireceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

 

“SEKTÖRÜN EN BÜYÜK İHTİYACI NİTELİKLİ ARA ELEMAN”

 

Firma ziyaretleri sonrası 2022-23 eğitim-öğretim yılına başlayan Özel Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesine geçen MTSO Başkan Adayı Baştürk, burada da öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Baştürk, “Burada yetişen her bir öğrenci bizler için çok değerli. Kendim de bir işletmeci olarak sektörde nitelikli ara eleman dediğimiz aslında aranan elemanı bulmak çok zor. Burada verilen eğitimlerle biz firma sahipleri de zaman kaybetmemiş oluyoruz. Çünkü bir insana sıfırdan işi öğretmek 1 yılımızı alırken burası sayesinde bu süre 1 ay gibi kısa bir süreye düşüyor. Bu nedenle gerek okul gerekse nitelik bakımından her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme