• Haberler
  • Malatya
  • Müftü Bekiroğlu: Dünya ve ahiret saadetleri için çocuklarımızı yaz Kur'an kurslarına gönderelim

Müftü Bekiroğlu: Dünya ve ahiret saadetleri için çocuklarımızı yaz Kur'an kurslarına gönderelim

Müftü Bekiroğlu: Dünya ve ahiret saadetleri için çocuklarımızı yaz Kur'an kurslarına gönderelim

Kur'an öğretiminin, manevi değerlerin ve Allah'ın emirlerinin küçük yaşta öğretilmesinin büyük ehemmiyet arz ettiğine dikkat çeken Malatya İl Müftü Vekili Abdullah Bekiroğlu, kutsal değerlere bağlı bir neslin yetişmesi için çocukların yaz Kur'an kurslarına gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Malatya İl Müftü vekili Abdullah Bekiroğlu, 1 Temmuz Pazartesi günü başlayacak yaz Kur'an kursları ile ilgili yaptıkları çalışmalar, kaç tane cami, Kur'an kursu ve diğer mekanlarda eğitim verileceği, yaz boyunca kurslarda hangi eğitimin verildiği ve çocukların camilere ve Kur'an kurslarına teşviki için ebeveynlerin ne yapmaları gerektiği ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

çamlıca
"Çocukları yönlendirme noktasında velilerimize büyük bir iş düşüyor"

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da 1 Temmuz itibariyle yaz Kur'an kurslarının başlayacağını belirten İl Müftü Vekili Bekiroğlu, "Yaz kurslarımıza kız-erkek bütün öğrencilerimizi bekliyoruz. Kur'an-ı Kerim'i öğrenme ve bir o kadar önemli olan ahlaki ve manevi değerlerimizin verileceği eğitime çocukları yönlendirme noktasında velilerimize büyük bir iş düşüyor. Kur'an öğretiminin, manevi değerlerin ve Allah'ın emirlerinin küçük yaşta yapılmasının çok büyük ehemmiyeti var. Helali haramı bilme, doğruyu yanlışı bilme, vatan-millet sevgisi, büyüklerimize saygı ve bunun gibi bütün değerlerimiz noktasında çocuklarımızın hassasiyet sahibi olmasını sağlayan bir eğitim ve çocuklarımızın sosyal ilişkileri bakımından dini öğrenme bakımından ve onun pratiğini camide Kur'an kursu ortamında, cami ortamında yaşamaları itibariyle gerçekten yaşamları üzerine güzel bir etkisi var." diye konuştu.

"Kutsal değerlerimize bağlı bir nesil yetişmesini istiyorsak, çocuklarımızı Kur'an kurslarına gönderelim"

Bekiroğlu, "Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifte, 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir' diye buyuruyor. Buna benzer başka müjdeleri de var. Müslümana aileler ve Müslüman bireyler olarak evlatlarımızın geleceği itibariyle dinine, vatanına, milletine ve kutsal değerlerimize bağlı bir nesil yetişmesini istiyorsak en azından bu yaz tatilinde çocuklarımızı Kur'an kurslarına gönderelim. Çocuklar camilerimize gelip burada hocalarımızdan ve düzenlenecek olan programlardan istifade etmelerini tavsiye ediyoruz. Çocukların kendi yaşıtlarının bulunduğu ve birtakım etkinliklerin olduğu bir ortamda bulunmaları kendilerine çok büyük bir katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Bu sene 25 bin üzeri öğrencinin kurslara geleceğini tahmin ediyoruz"

Malatya'da geçen sene yaklaşık 21 bin 600 öğrencinin yaz Kur'an kurslarında eğitim gördüğünü hatırlatan Bekiroğlu, "Bu önemli bir rakam. Çünkü depremin getirmiş olduğu birtakım sıkıntılardan dolayı yaşanan göç nedeniyle sayıda bir miktar azalma olmuştu ama inşallah bu yıl sayının 25 bin bin civarına ve hatta belki daha fazla olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

"Bu sene ayrıca kız ve erkek öğrencilerimize yönelik yatılı yaz Kur'an kurslarımız da olacak"

Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığının son iki yıldır çok önem verdiği ve üzerinde durduğu bir proje olan kız ve erkek öğrencileri yönelik yatılı yaz Kur'an kurslarının da açılacağına dikkat çeken Bekiroğlu, şöyle devam etti:

"Erkek öğrenciler için Battalgazi Muhammet İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, kız öğrencilerimiz için ise Yeşilyurt Sadreddin Konevi kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde. Her bir okulumuzda 200 öğrenci olmak üzere iki farklı periyotta toplam 400 öğrencimiz bu projeden faydalanacak. Bir yaz okulu, yaz kursu tarzında bir eğitimimiz olacak ve bu eğitimin içeriği de çok zengin olacak. Etkinlikler, sosyal faaliyetler, sportif faaliyetler ve bunun yanında kültürel, dini içerikli zenginleştirilmiş bir program uygulanacak. Bunun da yine güzel olacağını ve önemli sonuçlar doğuracağını ben düşünüyorum. Çünkü ailelerin çocuklarını gönderme noktasında ciddi bir talep olduğunu görüyoruz."

"23 konteyner kentte ve deprem nedeniyle hasar gören camilerimizin yakınında bulunan 22 okulda olmak üzere 80 derslik açılacak"

Yirmi üç konteyner kentte 45, deprem nedeniyle hasar gören camilerin yakınında bulunan 22 okulda toplamda 35 civarı derslik Kur'an kursu açtıklarını kaydeden Müftü Bekiroğlu, "Bu şekilde mekân problemimizi böylece hallettik. Bu noktada desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürümüze de teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu yıl hedeflediğimiz 25 bin civarı öğrencimizin inşallah güzel bir şekilde bu periyodu değerlendirip yazın sonunda donanımlı bir şekilde kursları bitirmesini temenni ediyoruz. Çocuklarımızın hem öğreneceği hem eğleneceği bir ortam bir oluşturmaya çalışıyoruz. Cami manevi olarak çok şey katan bir mekân. Sadece o mekânda bulunmaları bile çocuklarımız için faydalı olacaktır. Bir cuma namazında bulunmaları, bir öğle namazında bulunmaları veya bir Kur'an öğrenimi esnasında bulunmaları şüphesiz ki çok fayda sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

"Malatya genelinde bin 160 üzeri Kur'an kursunda bin 300 görevli eğitim verecek"

"Malatya'mız genelinde yaklaşık bin 120 Kur'an kursu ve camii bunun üzerine yaklaşık 23 tane konteyner kent ve ayrıca 22 tane de okulu eklediğimizde toplamda bin 160'tan fazla mekânda yaz kurslarımız da eğitim verilecek." diyerek devam eden Bekiroğlu, "Bunların dışında yatılı yaz Kur'an kurslarımız, iki okulumuzda icra edilecek. Ayrıca belediyelerimizin semt konakları, Gençlik Spor Bakanlığı'nın gençlik merkezleri ve diğer muhtelif mekanlarda da yine halk eğitim merkezinin görevlendirdiği hocalarımız vasıtasıyla da kurslar icra edilecek. Malatya Müftülüğü'nün mahiyetinde görevlendirilen bin 300 hocamız bu görevi inşallah layıkıyla icra edecek." diye belirtti.

"Bütün öğrencilerimizi yaz Kur'an kurslarına bekliyoruz"

Son olarak velilere çağrıda bulunan Bekiroğlu, "Önümüzdeki pazartesi kısmet olursa yaz Kur'an kurslarımıza Bismillah deyip başlayacağız. Velilerimiz bizzat çocuklarının ellerinden tutarak ve onları teşvik ederek camilere ve Kur'an kurslarına getirsinler. Veliler, çocuklarımızın hem dünya hem de ahiret saadetleri için gayret göstersinler. Çünkü bu onların sevap hanelerine yazılacak. Bu onlar için hem dünyada bir mutluluk vesilesi olacak hem de ahirette inşallah büyük bir kazanç vesilesi olacak. Bütün öğrencilerimizi ve velilerini yaz Kur'an kurslarımıza, camilerimize ve diğer mekanlarımıza bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

Bakmadan Geçme