• Haberler
  • Malatya
  • Müftü Dolu: Heniyye artık sadece Gazze'nin değil bütün ümmetin örnek alacağı kahraman bir şehiddir

Müftü Dolu: Heniyye artık sadece Gazze'nin değil bütün ümmetin örnek alacağı kahraman bir şehiddir

Müftü Dolu: Heniyye artık sadece Gazze'nin değil bütün ümmetin örnek alacağı kahraman bir şehiddir

İran'ın başkenti Tahran'da siyonist işgal rejiminin düzenlediği saldırı sonucu şehid olan HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için kılınan gıyabi cenaze namazında konuşan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, "Biz duruşumuzla, sözümüzle, davranışımızla kalbimizle Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın, Gazze'nin ve kardeşlerimizin yanında olduğumuzu her daim haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının çağrısı üzerine tüm Türkiye'de olduğu Malatya'da da kent merkezi ve ilçelerdeki merkez camilerde, İran'ın başkenti Tahran'da siyonist işgal rejiminin düzenlediği alçak saldırı sonucu şehid olan HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Merkez Battalgazi ilçesinde bulunan Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde kılınan gıyabi cenaze namazına, binlerce kişi katıldı.

Namaz öncesi bir konuşma yapan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, şehid Heniyye'nin artık sadece Gazze'nin ve Filistin'in değil bütün ümmetin örnek alacağı kahraman bir şehid olduğunu söyledi.


"Heniyye artık sadece Gazze'nin değil, bütün ümmetin örnek alacağı kahraman bir şehiddir"

Müftü Dolu, "Değerli kardeşlerim biz devlet ve millet olarak Filistin'in yanındayız. Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Mescid-i Aksa bizim kutsalımızdır. Kim ne derse desin, kim nasıl konuşursa konuşsun biz duruşumuzla, sözümüzle, davranışımızla Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın ve Gazze'nin yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz. Canlı yayınlarda gözlerimiz göre göre canını ortaya koyarak kanlarını feda eden, canlarını feda eden evlatlarının şehadetini izleyen anne babaların kahramanların, mücahitlerin o mücadelesinin yanında bizim elbetteki yaptığımız çok küçük kalır. Ama yine de burada duruşumuz, sözümüz, tavrımız, inancımızla kalbimizle o kardeşlerimizin yanında olduğumuzu her daim haykıracağız, haykırmaya devam edeceğiz. Belki de bizi kınayan olabilir. Alaya alanlar olabilir. Küçük görenler olabilir. Sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammet Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesellem hedef gösterdiğinde müminlere onu da alaya alanlar, küçük görenler olmuştu. Ama Rabbimiz Celle Celaluhu Peygamberine bir şey öğretiyordu. 'Onlara dön ve de ki: Bugün bizim duruşumuza dil uzatmayın. Sessizliğinize, uyuşukluğunuza, duyarsızlığınıza dil uzatın. Kendinizi kınayın. Bunca zulme ses çıkarmayışınızı kınayın. Masum bebeklerin zavallı kadınların, zayıf yaşlıların, masum insanların katledilmesini gözlerinizle görmenize rağmen kılınız kıpırdamıyor, onu kınayın. Dönün kendinize bakın' diyor. Biz de öyle diyoruz. Değerli kardeşlerim, kahraman şehit artık sadece Gazze'nin ve Filistin'in değil, bütün ümmetin örnek alacağı kahraman şehit İsmail Heniyye'nin gıyabi cenaze namazını kılacağız" dedi.

Müftü Dolu'nun kıldırdığı gıyabi cenaze namazı ve akabinde yaptığı duayla, program sona erdi. (İLKHA)

Bakmadan Geçme