• Haberler
  • Asayiş
  • Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün başarılı çalışmaları

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün başarılı çalışmaları

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün başarılı çalışmaları

Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden bir haber sitesinde yer alan ilimizde son zamanlarda asayiş sorunları artmakta haberine bir açıklama geldi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi;

"05.08.2024 tarihinde bir haber sitesinde, ‘Malatya’da son zamanlarda asayiş olaylarının artışı dikkat çekiyor. Kentte suç oranları rekor seviyelere ulaşırken, vatandaşlar güvenlik endişesi yaşıyor…Malatya’da uyuşturucu ticaretinin kamu dairelerine kadar sızdığı iddiaları gündemi sarsıyor…’ yönündeki haberler ile ilgili olarak yapılan araştırmalar neticesinde;
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince son dönemde yapılan başarılı operasyonlar ile birlikte ilimizde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti ve İlimiz üzerinden Doğu/Batı illerine yapılması planlanan uyuşturucu veya uyarıcı madde nakilleri ciddi oranda engellenerek olayın faillerinin yakalanması sağlanmıştır.
Haberde belirtilen ‘… Malatya’da uyuşturucu ticaretinin kamu dairelerine kadar sızdığı iddiaları gündemi sarsıyor…’ ibaresine ilişkin olarak Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce ilimizde bulunan herhangi bir kamu kurum veya kuruluşuna uyuşturucu veya uyarıcı madde suçu kapsamında işlem yapılmamıştır.
22.07.2024 tarihinde daha sonradan kamu görevlisi olduğu tespit edilen bir şahsa TCK-191 ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak veya Bulundurmak’ suçundan adli işlem yapılmıştır. Yapılan adli tahkikat neticesinde şüpheli şahsın işlemiş olduğu suç ile çalışmış olduğu kamu kurumunun bir ilişkisinin bulunmadığı tespit edilmiştir. 
Bir haber sitesinde yer alan ‘… Son zamanlarda artan hırsızlık, kapkaç ve uyuşturucu ticareti gibi olaylar Malatya’da gündemi meşgul ediyor…’ ibaresine ilişkin olarak Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan başarılı çalışmalar ile 2024 yılında son iki yıla kıyasla hırsızlık olayları %17.58 oranında azalmış, 2024 yılında ilimiz genelinde herhangi bir kapkaç olayı yaşanmamıştır.
Değerli Kamuoyunca bilinmelidir ki;
Asılsız iddialar ile kamu kurum ve kuruluşlarını hedef alan, toplumda infial uyandıran bu tarz haber içeriklerinin teyit edilmeden paylaşılması Kamu kurum ve kuruluşlarına var olan güveni zedelemekte ayrıca ilimizde özveri ile görev yapmakta olan kamu çalışanlarını zan altında bırakmaktadır. 
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü
 olarak herhangi bir kamu kurum veya kuruluş ve kişi ayırt etmeksizin gerekli adli işlemler yapılmakta olup Malatya’mızı zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam etmektedir."

Bakmadan Geçme