'Nasılsın' sanatsal kadın buluşması

Büyükşehir Sağlık sosyal işler daire başkanlığı, malatyapark avm, doç dr Binnaz Koca proje ortakları

'Nasılsın' sanatsal kadın buluşması

Büyükşehir Sağlık sosyal işler daire başkanlığı, Malatyapark avm, Doç Dr Binnaz Koca proje ortakları ile 'Nasılsın' sanatsal kadın buluşması yarın gerçekleşecek.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada;

 Çağdaş sanat pratiklerinin toplumu bir araya getirici özelliğinden yararlanılarak, kültürel ve politik her türlü ayrımı aşmanın yolu olarak; sanat etkinlikleri ile kamusal mekânlarda hep birlikte var olabilmek hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda; Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Sanatçı projelerini desteklemeye devam ediyoruz. Kadınlarımızın hayatın her alanında birleştirici yönüne vurgu yapan bu projede, Sanatçı, Doç. Dr. Binnaz KOCA ile birlikte Sağlık ve Sosyal hizmetler Daire başkanlığı Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ortak olarak MABESEM ve Malatya Park AVM de çalışma planlanmaktadır.
       “Nasılsın" sanatsal kadın buluşması ile katılımcılar çok iyi bildikleri örme eylemini gerçekleştirirken bir arada çalışmayı deneyimleyerek, yaşama dair farklı deneyimlerini ve hikâyelerini birbirleri ile paylaşabilecekleri ortam oluşması planlanmıştır. Örme eyleminin birleştirici gücüne inanarak, "Nasılsın" etkinliğine dâhil olacak katılımcılara iyileştirici bir süreç sunmayı ve bu süreç içinde bir arada olmanın ve birbirini desteklemenin anlamlı ve önemli olduğunu hissettirmeyi diliyoruz.
Proje, Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanan örgü malzemeleri ile kadınlarımızın birlikte öreceği parçaların birleştirilerek battaniyeye dönüştürülmesi şeklinde devam edecektir. Battaniye pek çok anlamda sembolik bir nesne olarak kullanılmıştır. Proje kadının üretme, birlikte hareket edebilme, birbirini tamamlayabilme özelliklerine vurgu yapmaktadır. Proje sonunda ortaya çıkan battaniyeler sergilendikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Bakmadan Geçme