• Haberler
  • Yerel
  • Nazife Özdemir,'Birlik ve Beraberlik İçinde Olmalıyız'

Nazife Özdemir,'Birlik ve Beraberlik İçinde Olmalıyız'

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Genel Başkanı Nazife Özdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri Basın mensuplarıyla bir araya geldi.

MASTÖB Genel Başkanı Nazife Özdemir ,Genel Başkan Yardımcısı Ali Karadoğan, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Erdoğan,  MASTÖB Sağlık Komisyonu Başkanı  Kazım Sarıgül ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen toplantı da MASTÖB’ün faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
MASTÖB Genel Başkanı Nazife Özdemir, ‘’sizlerde 6 şubat’ta ki felaketi yaşadınız ve biliyoruz ki yıkılan şehrimizin, kaybedilen canlarımızın haberlerini yapmak duygu dünyanızı alt üst ettiği halde  bu ilin hala sesi oluyorsunuz, yıkılan şehrimizin sorunlarını dile getirmeye çalışıyorsunuz. Emeğinizden  dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizler de İstanbul'da bu şehrimize nasıl katkı verebiliriz çalışmalarını yürütüyoruz.  Depremde bayağı bir çalışmalar yaptık ama bu son günlerde yapılan bir takım olumsuz haberlerden dolayı bu basın açıklamasını yapma gereği duyduk. Aslında biz kesinlikle MASTÖB ve MAKON olarak yaptığımız yardımları asla açıklamayı düşünmüyoruz.  Çünkü onlar bizim kendi şehrimize olan asli görevlerimiz diye düşünüyoruz” dedi.
‘’Özellikle yıkılan bir şehrin mensupları olarak göç eden hemşerilerimizin geldikleri kapılar bu kurumlarımızdır’’diye belirten Özdemir, ‘’Onun için bu kurumlarımızı yıpratmamalıyız. Bunları korumalıyız, kollamalıyız. Hep beraber el birliğiyle maksat Malatya'ya hizmet etmekse bu kurumları mahkeme kapılarında değil de hep birlikte koruyup daha çok Malatya'ya neler yapabiliriz konumunda ele almalıyız. Böyle günlerde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.
Bazı yayın organlarında yapılan asılsız haberlerle ilgili açıklama  yapan Özdemir,
“2010 yılında ve 2012 yılında yapılan bir genel kurulun mahkemeye taşınması ve bu mahkeme sonucunda bu genel kurulların iptali söz konusu oldu. Bu genel kurulların iptal olduğu için mahkeme heyeti üyelerimizden üç kişi arkadaşımızı görevlendirdi. Ve bu görevlendirme sonucunda bu 2010-2012 genel kuruluna çağrı yapmak görevleri sadece budur.  Kayyum atandı diye bir şey yoktur. Kesinlikle MASTÖB’e bir kayyum atanmamıştır. Yani şu anki yönetim halen görevine devam etmektedir. Bundan dolayı üzüntülüyüz ve böyle mesnetsiz haberlerin yapıldığını duyunca bu açıklamayı yapma gereğini duyduk’diye belirtti. 
Göreve geldikleri günden itibaren  kadın kolları ve gençlik kollarıyla da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Özdemir,“MASTÖB adına bir kadın kooperatifi kurduk ve kadın kooperatifini şu an hatta projesi bile bakanlıkta geçti. Bizim amacımız buradaki kadınlarımıza yardım etmek, buradaki kadınlarımızın ürettiğini İstanbul'da pazarlamak, onlara destek sağlamak’’şeklinde konuştu
Gerçekleşen toplantıda, Malatya Günleri hakkında da kısa bir açıklama yapan Özdemir,’Malatya Günlerini MASTÖB ve MAKON ortaklaşa yapıyorlar. Bunlar çok önemli iki kurumumuz.  Malatya günleri önce ki dönemlerden çok farklı oldu.   Çünkü deprem yaşayan yerle bir olan bir ilin insanları olarak  bu depremden dolayı nasıl bir  Malatya günleri yapabiliriz diye çok düşündük ve  depreme göre dizayn ettik.  Buna göre Malatya günlerini yapmaya karar verdik. Malatyalıların büyük buluşması olan Malatya günlerini yapmazsak Malatyalılar birbirinden tamamen kopar.  Halbu ki bu günlerde daha çok birbirine kenetlenmeye ihtiyacı var. Onun için Malatya günlerini yapmaya karar verdik ve programımızı depreme göre dizayn ederek başarıyla bitirdik’’dedi.
HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme