Okul Çevrelerinde Güvenlik Üst Düzeyde

Malatya Valisi Seddar Yavuz

Malatya Valisi Seddar Yavuz,bugün başlayan 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için hazırlıkların tamamlandığını ve okul çevrelerinde gerekli güvenlik önlemlerinin üst seviyede olduğı açıklandı.

Gelen yazılı açıklamada;

Okullarımız öğrencilerin sosyalleştiği, bilgi ve beceriler kazandığı ve tüm yönleriyle hayata hazırlandığı kurumlardır. Zamanlarının çok büyük bir kısmını okullarda geçiren öğrencilerimizin mutlu, başarılı bir eğitim ortamı ve öğrenme süreci geçirmeleri hedeflenmektedir.
Bu amaçla okullarımızda sağlıklı ve güvenli bir eğitim öğretim ortamı oluşturulması için gerekli koruyucu ve önleyici tedbirlerin aksatılmadan alınması, velilerimizin gönül rahatlığıyla çocuklarını okula gönderebilmeleri için ilimiz sınırları içerisinde 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince kamu düzeninin sağlanması, eğitim­öğretimin engellenmemesi, okul çevresinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan şahısların okul çevresini mekân tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu hususu dikkate alınarak okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele edilmesi, yasadışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi bakımından Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.

1­Malatya İli sınırları içerisinde bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, öğrencilerin şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması amacıyla okul ile ilişiği olmayan, durumundan şüphelenilen kişilerin bulunmaları yasaklanmıştır.
2­Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, öğrencileri ruhsal, bedensel ve cinsel yönden etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer zararlı unsurların satılması, dağıtılması yasaklanmıştır.
3­Okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek alkol, sigara/açık sigara, tütün vb. maddeler ile kesici, delici, yaralayıcı vb. diğer unsurların satılmasını önlemek amacı ile ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.
4­ Okul çevresine yakın olan metruk bina ve yapılara 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39'uncu maddesinde yer alan hükümler doğrultusunda işlem yapılacaktır.
5­Okul bina ve eklentileri ile yakın çevresinde, tehlike arz eden durumların ortadan kaldırılması amacıyla yerel yönetimler ve ilgili kurum/kuruluşlarla iş birliği halinde yapılacaktır.
6­Okul bahçesinde öğrenciler için tehlike oluşturan trafo, yüksek gerilim hatları gibi ciddi ve yakın tehlike kaynakları acilen kaldırılacak, okul çevreleri yeterince aydınlatılacaktır.


 
7­Öğrencilerin okul bahçesinden sokak veya caddeye ani ve kontrolsüz çıkışlarının önlenmesi için okul giriş ve çıkış kapılarında gerekli kontroller yapılacak ve gerekli tedbirler aksatılmadan alınacaktır.
8­Okul çevre trafiğinin, özellikle giriş çıkış saatlerinde gözetim altına alınarak, kolluk teşkilatınca herhangi bir trafik kazası olmaması için gerekli tedbirler alınarak okul giriş/çıkış saatlerinde ekip/personel görevlendirilecektir.
9­Servis araçlarına yönelik yoğunlaştırılmış denetimler yapılacak, denetimler bir plan dahilinde eğitim­ öğretim dönemi boyunca aksatılmadan yürütülecektir.
5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 66’ncı maddesi gereğince yayımlanan Malatya Valiliğinin bu genel emrine uymayanlar, genel emirin yerine getirilmesine aykırı davranan, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaranlar hakkında sorumluluk alanı içerisinde kolluk kuvvetleri tarafından eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği taktirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 32’inci maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacaktır.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme