• Haberler
  • Eğitim
  • Okullarda Doğa Bilinci Ve İklim Değişikliği Konularında Eğitimler Düzenlendi

Okullarda Doğa Bilinci Ve İklim Değişikliği Konularında Eğitimler Düzenlendi

Okullarda Doğa Bilinci Ve İklim Değişikliği Konularında Eğitimler Düzenlendi

Kısa adı DEHADER olan Değerli  Hayatlar Eğitim Derneği “Hayattayız Umutluyuz Projesi”  kapsamında faaliyetlerine devam ediyor.  
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen  Malatya Valiliği, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilyurt Belediyesi ve  Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından desteklenen Hayattayız Umutluyuz Projesi kapsamında birçok faaliyet gerçekleştirildi. Proje Koordinatörü Yılmaz Konuk yaptığı açıklamada  projede fotoğraf eğitimi, fotoğraf sergisi, okullarda doğa bilinci ve iklim değişikliği gibi konularda bilgilendirme faaliyetleri, doğa kampı, müzik dinletileri ve tiyatro gösterileri gibi faaliyetlerin yer aldığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 10 okulda toplamda bin öğrenciye doğa/insan ilişkisi, geri dönüşüm, ileri dönüşüm, suyun bilinçli kullanımı, iklim değişikliğinin etkileri gibi konularda eğitimler verdiklerini belirten Konuk,    Doğanın Çığlığı: “Duy Sesimi” sloganıyla gerçekleştirdikleri  eğitimlerin çevre ve iklim değişikliği konularında uzman kişiler tarafından verildiğini sözlerine ekledi. 
Proje eğitimlerinde aktif görev alan Psikolojik Danışman Fatih KAYA çevre bilinci ve iklim değişikliği konularının Dünyamız için çok önemli olduğunu ve  çocukların da     bu konularda farkındalık düzeyleri yüksek bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Böyle bir projede görev aldığı için çok mutlu olduğunu belirten Kaya, destek sağlayan herkese teşekkür etti.                                                    
 

Bakmadan Geçme