'Önceliğimiz Vatandaşlarımızın Talepleridir'

Kuluncak İlçesini Ziyaret Eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er,

•    Başkan Er, “Malatya’nın sorunlarının çözümünde gayretli bir şekilde çalışarak bütün sorunların üstesinden geleceğiz”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kuluncak İlçesi’ni ziyaret ederek, esnaf ve muhtarlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Kuluncak’ta yaptığı konuşmada, “Malatya sahipsiz değil. Malatya'nın sahibi başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devletimiz, hükümetimiz, vekillerimiz ve Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, Kuluncaklılar ve Malatyalılardır” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kuluncak İlçe gezisi programına ilk olarak Kuluncak Kaymakamı Ahmet Yeşilyurt’a yaptığı nezaket ziyaretiyle başladı. Kuluncak Kaymakamı Ahmet Yeşilyurt ile bir süre görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er akabinde Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz’i ziyaret ederek, bir süre istişarelerde bulundu. Daha sonra AK Parti Kuluncak İlçe Teşkilatı ve MHP Kuluncak İlçe Teşkilatını da ziyaret eden Başkan Er, Kuluncak esnaflarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. 
Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız bugün ilçemizi ziyaret ederek bizlerle bir araya geldi. Muhtarlarımızın sorunlarını biz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da biliyor. İlimizin durumu belli ama Büyükşehir Belediye Başkanımız sürekli bir şekilde Ankara’ya giderek hizmetlerin hızlanması için çalışmalar yürütmekte. Başkanıma yoğun enerjisinden dolayı, işlerin biran önce tamamlanması için göstermiş olduğu gayret ve çabalardan dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizde asfalt çalışmaları başladı, kanalizasyon ile ilgili çok fazla sorunumuz yok büyük oranda çözüldü. Her zaman Sayın Başkanımızın yanında olacağız ve başkanımıza her konuda güveniyoruz” dedi. 
Kuluncak İlçesi ziyaretlerinin ardından Kuluncak muhtarlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kuluncak ilçesinde yapılan çalışmalar ve yapımı devam eden hizmetler ve yatırımlardan bahsetti.
 Başkan Er, “Malatya'ya geldiğimizden beri her zaman bir önceliğimiz olduğunu söyledik. 'Malatya'daki en son insanımız kendi kalıcı konutuna erişinceye kadar ve en son esnafımız kalıcı iş yerine ulaşıncaya kadar bize durmak yok' dedik. Bunun için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Devletimiz, hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız deprem bölgesine depremin yararlarını sarmayla ilgili hiçbir konuda herhangi bir kısıtlama yapmıyor. Gerek konut inşasında gerekse iş yerlerinin inşasında hiçbir kısıtlama yok. İhalesi yapılan noktalarda çalışmalar büyük bir hızla devam etmektedir. Tabii biz bu çalışmaları yaparken, Malatya'nın sahipsiz olduğu yönünde konuşmalar duyuyoruz bu konuşmaların da iyi niyetli konuşmalar olduğunu düşünmüyorum. Malatya sahipsiz değil. Malatya'nın sahibi başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devletimiz, hükümetimiz,  vekillerimiz ve Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, Kuluncaklılar ve Malatyalılardır. Malatya asla sahipsiz değil. Sahipsiz olmadığını son zamanlarda yapmış olduğumuz çalışmalarla da görüyorsunuz. Biz vatandaşlarımızdan biraz daha sabır istiyoruz. Vatandaşlarımız sabır ederken de bizlerde daha gayretli bir şekilde bütün sorunların üstesinden geleceğiz” dedi. 
‘KULUNCAK İLÇEMİZİN SU SORUNUNU ÇÖZDÜK’
İçme suyu ve alt yapı yatırımlarındaki çalışmalardan da söz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Malatya depremde hasar alan illerden biri. Malatya'mıza 4 buçuk milyarlık hibe kazandırdık. Yaptığımız işlerimizi de elbette ki bu kaynaklarla döndürmeye devam ediyoruz. Bu hizmetlerimizin birçoğu MASKİ'nin altyapısı ile ilgilidir. Allah izin verirse hızlı bir çalışmayla Malatya'nın altyapısına dair hiçbir eksiğimiz kalmamış olacak. 
Kuluncak ilçemizin yüzyıllara dayanabilecek su sorununu çözdük. Sarıca'dan buraya 45 kilometrelik bir ishale hattıyla yeni bir su geliyor. Saniyede 50 litre debisi olan bir su geliyor. Kuluncak ilçesinin altyapı ile ilgili ihalesini yaptık. Bu yıl içerisinde başlayıp Allah'ın izniyle bu sorunu da bitirmiş olacağız. Tabii arıtma ile ilgili çalışmalarımız da şu anda söz konusu. Yani biz Malatya'nın tüm ilçelerinde olduğu gibi Kuluncak ilçesinde de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Malatya merkezde birçok hak sahiplerimiz bulunuyor. Hak sahiplerinin konutlarını peyderpey teslim ediyoruz. Hatta Ekim sonu itibariyle yaklaşık 8 bine yakın konut daha teslim edilecek. Kuluncak ilçemizde de 65 sosyal konut projemiz için görüşmelerimizi hızlandırdık. İnşallah Kuluncak ilçemizin sosyal konutlarını sahiplerine teslim edeceğiz” sözlerine yer verdi. 
Başkan Er daha sonra TOKİ Konutları ile atıl durumda olan Kuluncak Soğuk Hava Deposu ve Çekirdek kırma tesislerinde de incelemelerde bulundu. 
 

Bakmadan Geçme