• Haberler
  • Malatya
  • Prof. Dr. Mehmet Önal' Devletimiz bunlara engel olmalıdır'

Prof. Dr. Mehmet Önal' Devletimiz bunlara engel olmalıdır'

Prof. Dr. Mehmet Önal' Devletimiz bunlara engel olmalıdır'

Prof. Dr. Mehmet Önal sosyal medya kişisel sayfasından orta hasarlı binalar ve Malatya fayı hakkında bilgilendirme yaptı

Önal, "Sitelerde çok sayıda dairesi olanlar, zor durumda ve çaresiz vatandaşları ikna edip blokları güçlendirmeye çalışıyorlar. Çelikhan ve Tekederesi arasındaki DAF, Çöşnük Fayı ve Malatya Ovacık Fayı hareketli devamlı deprem üretiyorlar. Devletimiz bunlara engel olmalıdır.” Dedi.

Orta hasarlı binalar hakkında da tepkilerini dile getiren Önal, "Çelikhan-Tekederesi arasında kalan DAF'ın segmentinin kırılmadığını daha önce belirtmiştim.  ABD'li sismolog Roger Bilham'da ''Elazığdaki deprem çalıştayında bu segmentin kırılmadığını'' belitti. Bu parça kırılırsa deprem üretebilir.Malatya Büyükşehir Belediye meclisi Malatya'da 7+1 kata onay verdi. 12-14 katlı binalarasın güçlendirmelerine de izin verecek mi?.Sayın Cumhur Başkanı, Bakan Mehmet Özhaseki ve Malatya valisi ''Malatya'daki orta hasarlı binalar yıkılacak'' diye demeç verdiler. Buna rağmen, sitelerde çok sayıda dairesi olanlar güçlendirme kararı aldırıp 12-14 katlı binaları güçlendirme peşindeler. Olacak artçı depremlerde güçlendirilmiş binalar hasar görürse, yine zarar görecek vatandaş olacak. Ülkemizi yönetenler bu konuya açıl bir çözüm getirsin."ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme