• Haberler
  • Malatya
  • Pütürge'de Gıda Kontrol ve Hijyen Denetimleri Yapıldı

Pütürge'de Gıda Kontrol ve Hijyen Denetimleri Yapıldı

Pütürge Belediyesi Zabıta ekipleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, ilçedeki esnafları ziyaret ederek kapsamlı gıda kontrol ve hijyen denetimleri gerçekleştirdi.

Pütürge'de Gıda Kontrol ve Hijyen Denetimleri Yapıldı


Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün talimatları doğrultusunda, Pütürge Belediyesi Zabıta ekipleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, ilçedeki esnafları ziyaret ederek kapsamlı gıda kontrol ve hijyen denetimleri gerçekleştirdi.

Ruhsat ve Hijyen Kontrolleri

Denetimler sırasında Zabıta ekipleri, ziyaret ettikleri iş yerlerinde iş yeri ruhsatlarını kontrol etti. Ayrıca, çalışanların kişisel hijyenlerine ve iş yerlerindeki satış sırasında kullanılan ekipmanların temizliğine de büyük özen gösterildi. Bu kapsamda, esnafların hijyen kurallarına uyup uymadıkları titizlikle incelendi.

Başkan Sülük’ten Devam Sözü

Başkan Mikail Sülük, yapılan denetimlerin ardından yaptığı açıklamada, bu tür çalışmaların devam edeceğini bildirdi. Başkan Sülük, "İlçemizde halk sağlığını korumak adına bu denetimleri sıklaştırarak sürdüreceğiz," dedi.
 Başkan Sülük'ün öncülüğünde yürütülen bu çalışmaların, Pütürge'de gıda güvenliğini artıracağı ve halkın sağlığını koruyacağı vurgulandı.

Bakmadan Geçme