Pütürge'nin 6 Mahallesi'nde Eş Zamanlı Yangın

Malatya, Pütürge İlçesi'nde, şiddetli rüzgarın etkisiyle Trafo'nun patlaması sonucu, eş zamanlı 6 mahallede yangın çıkmasına neden oldu.

Malatya, Pütürge İlçesi'nde, şiddetli rüzgarın etkisiyle üst üste binen ana hat elektrik telleri, Pazarcık ile Körme Mahalleleri arasında bulunan Trafo'nun patlaması sonucu, diğer 5 farklı mahalle'nin de elektrik panoları'nın alev almasıyla, toplamda eş zamanlı 6 mahallede yangın çıkmasına neden oldu. 


26 Haziran Çarşamba günü, akşam saat 22:00 sularında,  şiddetli rüzgarın etkisiyle üst üste binen ana hat elektrik telleri, Pütürge İlçesi, Pazarcık ile Körme Mahalleleri arasındaki elektrik trafosu'nun patlayarak alev almasına neden oldu. Trafonun patlamasıyla, diğer 5 farklı mahalle'nin de elektrik panoları da alev aldı. Aynı anda, eş zamanlı, Körme Mahallesi, Tepehan Merkez, Şalyan, Kurucak, Tatlıcak Mahalleleri ve Aşağı Titrin mevkiinde yangın çıktı. Çıkan yangınlar kısa sürede ormanlık alanlar ile vatandaşların arazi ve bahçelerine sıçradı. Ekiplerin aynı anda 6 farklı bölgeye müdahale etmesinden dolayı, söndürme ve kontrol altına alma eylemi bir hayli zorlaştı. Diğer 5 bölge,  kısa sürede söndürülerek kontrol altına alınırken, Körme, Sahil Köy, Başmezra ve Esenlik Mahalleleri'ne yakın gerçekleşen yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alan ile yerleşim alanlarına doğru hızla ilerledi. Yangın'a İtfaiye Ekipleri, Bir Helikopter, 9 araç 27 personeli ile müdahale ederken,  Pütürge Belediyesi de saha ekipleri ve iş makineleriyle 6 farklı bölgede itfaiye ekiplerine destek sağladı. 

YERLEŞİM ALANLARI BOŞALTILDI, YANGIN 12 SAAT'TE ZOR SÖNDÜRÜLDÜ, 500 DÖNÜM ALAN KÜL OLDU 

Rüzgarın etkisiyle 400 dönümlük orman ile vatandaşlara ait arazi ve bahçelere sıçrayan yangın, Perşembe günü sabah saatlerinde anca kontrol altına alınabildi.
Gece saatlerinde, yangın yerleşim alanlarına doğru hızla ilerlerken, evlere sıçraması ihtimaline karşı, herhangi bir can kaybı olmaması için yerleşim alanları, tahliye edilerek boşaltıldı. Perşembe günü saat 10:00 sularında söndürme işlemi tamamlanarak, Helikopterle havadan ve diğer araçlarla karadan, soğutma çalışmaları yapıldı. 12 saat sonra yangının  kontrol altına alınmasıyla vatandaş rahat bir nefes aldı. Gerçekleşen yangınlar, Körme, Sahilköy, Başmezra ve Esenlik Mahalleleri civarında, 400 dönümlük arazi ve ormanlık alanı, diğer 5 bölgede ise 100 dönümlük olmak üzere toplamda 500 dönümlük alanı yakıp kül etti. 

ELEKTRİK KURUMUNA PÜTÜRGE'Lİ VATANDAŞ'DAN TEPKİ PAYLAŞIMI 

Elektrik telleri'nin neden olduğu yangın sonrası, Pütürge'li vatandaşlar tarafından, "hemen hemen her yıl bir kaç kez elektrik tellerinden dolayı Pütürge'miz yanıyor " "elektrik telleri ve direkleri'nin bakım, onarım çalışmaları neden yapılmıyor" "Aksa bunun hesabını vermeli" şeklinde, Elektrik Kurumu'na karşı, sosyal hesapları üzerinden tepki paylaşımları yapıldı. Pütürge Belediye'si dışında, Pütürge'nin hiç bir kurumu'nun yangın ile ilgili, kendi sosyal hesapları üzerinden görsel yada "GEÇMİŞ OLSUN" mesajı paylaşmadığı da gözden kaçmadı.

Bakmadan Geçme