• Haberler
  • Malatya
  • Rezerv alan çalışmaları hakkında paydaş kurumlarla toplantılar yapılıyor

Rezerv alan çalışmaları hakkında paydaş kurumlarla toplantılar yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi Malatya'nın Geleceğine Yönelik Çalışmaları Adım Adım Takip Ediyor

Malatya’nın yeniden yapılanması ve hayatın normale dönmesi için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi,şehrimizin daha sağlam temeller üzerinde geleceğe modern bir şekilde taşınması için rezerv yapı alanları ile ilgili kurum ve kuruluşlarla haftalık toplantılar gerçekleştiriyor. 

6 Şubat 2023 depremleri ile ağır hasar alan Malatya’da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edilen yerlerde yapılan çalışmalarda görev alan kurumlar arasında eşgüdüm sağlamak amacıyla, Büyükşehir Belediyesi tarafından Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana değerlendirme toplantıları düzenleniyor. 

Büyükşehir Belediyesi koordinesinde ilgili Genel Sekreter YardımcısıBaşkanlığındayapılan değerlendirme toplantılarına; Rezerv alan çalışmalarında sorumlulukları ve görev alanları olanKentsel Dönüşüm Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, TOKİ Başkanlığı, Emlak Konut GYO,GEDAŞ,Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Belediyeleri, MASKİ Genel Müdürlüğüve Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı yetkilileri katılıyor. 

Toplantılarda, her bir rezerv alanındaki sorun ve sıkıntılar değerlendirilerek, süreç yakından takip ediliyor. 

Bu süreçte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı olarak ilan edilen 49 alandan; tahliyesi ve yıkımı büyük ölçüde tamamlanan 22’sinde TOKİ Başkanlığı veEmlak Konut GYO tarafındanyapım ihalesi işlemleri tamamlanarak inşaat çalışmalarına başlandı. 
Geri kalan 12 alanda ise Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafındanuygulama projeleri tamamlanarak ihalesi yapılmak üzere TOKİ Başkanlığı’na gönderilmiş durumda.
Büyükşehir Belediyesi, şehrimiz yeniden ayağa kalkana kadar ilgilitüm kurum ve kuruluş temsilcileriyle çözüme yönelik toplantılara düzenli olarak devam edecektir.

Bakmadan Geçme