• Haberler
  • Eğitim
  • RTS Öğrencilerine Diksiyon ve Etkili Konuşma Anlatıldı

RTS Öğrencilerine Diksiyon ve Etkili Konuşma Anlatıldı

RTS Öğrencilerine Diksiyon ve Etkili Konuşma Anlatıldı

Diksiyon Eğitmeni Rukiye Özmarasalı, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) bölümü öğrencileriyle bir araya gelerek öğrencilerin daha iyi iletişim kurmaları amacıyla “Diksiyon ve Etkili Konuşma” dersi verdi.

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahar Öztürk’ün yürüttüğü “Sunuculuk ve Spikerlik” dersi kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Rukiye Özmarasalı güzel ve etkili konuşma sanatının Türkçeyi en güzel haliyle icra etme sanatı olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin kendini ifade etme, beden dilini (jest ve mimiklerimizi) kullanma ve ses tonunu kullanma şekli gibi konulara değinen Özmarasalı, duygularını iyi ifade edemeyen insanların iş ve özel hayatında başarılı olamayacaklarını belirtti.

Diksiyon kurallarının öğrenilmesinin kolay olduğunu kaydeden Özmarasalı “Hocanız dersinizde kuralları anlatıyor. İnternetten istediğiniz kadar video izleyebilirsiniz veya kitap alıp okuyup kendinizi geliştirebilirsiniz. Sadece ders için bu eğitimi alıyorsanız size bir faydası olmayacaktır. İnanmanız lazım ve öğrendiklerinizi uygulamanız lazım.” dedi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme