• Haberler
  • Malatya
  • Sadıkoğlu: 'Yeni uygulama nakliye firmalarını mağdur ediyor'

Sadıkoğlu: 'Yeni uygulama nakliye firmalarını mağdur ediyor'

Kamyon, tır gibi ağır vasıta araçların üzerinde takılı olan tavan kliması muayene esnasında ağır kusurlu sayılmaya başlandı.

Kamyon, tır gibi ağır vasıta araçların üzerinde takılı olan tavan kliması muayene esnasında ağır kusurlu sayılmaya başlandı. 

1 Ağustos 2024 tarihi itibariyle başlayan uygulamanın nakliye firmaları için büyük mağduriyetler doğurduğunu kaydeden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Odamızın 1’inci ve 9’uncu Meslek Komitesine kayıtlı üyelerimizin ilettiği talep üzerine, TÜVTÜRK Muayene İstasyonlarında 01.08.2024 tarihi itibariyle kamyon, tır gibi ağır vasıta araçların üzerinde takılı olan tavan klimasının ağır kusurlu sayıldığını öğrendik. Araç şoförlerinin sürüş kalitesi ve nakliye yapılan ürünlerin daha sağlıklı taşınması için önem arz eden tavan klimasının ağır kusur sayılması sektör temsilcisi üyelerimizin hem zaman hem de maddi kaybına neden olmaktadır. Ülke genelinde başlayan uygulama özellikle deprem yaşamış şehirlerimizdeki nakliye firmalarını daha fazla mağduriyete sokmaktadır. Deprem dolayısıyla ciddi ölçüde iş kaybı yaşayan üyelerimizin bir de böyle bir uygulamayla karşılaşması toparlanma sürecimize zarar vermektedir. Mağduriyetin devam etmemesi adına uygulamanın iptali için talep yazımızı TÜVTÜRK Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na gönderdik. Sürecin takipçisiyiz” dedi.

Bakmadan Geçme