Sualtı Arama Kurtarma Ekibi Deniz Dalış Eğitimlerini Başarıyla Tamamladı

Sualtı Arama Kurtarma Ekibi Deniz Dalış Eğitimlerini Başarıyla Tamamladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı su alta arama kurtarma ekibi, özellikle boğulma vakaları sırasında su altında daha hızlı hizmet vermek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sadece karada değil sualtında da hizmete hazır olan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi, Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen dalış kampında göz doldurdu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekibinin çalışmaları ve Muğla’nın Fethiye İlçesinde gerçekleştirilen eğitim programı hakkında bilgiler veren İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu, İlimiz ve çevre illerde yaşanan olası boğulma vakaları ve su kazalarına anında müdahale edilmesi amacıyla 2001 yılında itfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde Su Altı Arama Kurtarma Ekibinin kurulduğunu söyledi. 
Katipoğlu, 5 kişilik dalış ekibinin 20 yılı aşkın süredir bölgede başarıyla görev ifa etmekte olduğunu belirterek, “Bilindiği üzere ilimizde onlarca baraj, dere ve sulama göletleri bulunmaktadır. Karakaya Baraj gölü de Malatya’mızın 3/1 sınırını tüm bereket ve güzellikleriyle sarmaktadır. Fakat son yıllarda hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle bu güzel sularda elim boğulma haberlerindeki artışı üzüntüyle karşılamaktayız. 
2001 yılından bu yana gerek ilimiz gerekse çevre illerde yaşanan 400’ün üzerinde boğulma vakasında özveri ve başarıyla görev yapan dalış ekibimizin pandemi nedeniyle aksayan Deniz Dalışı Eğitimlerine bu yıl tekrar katıldık. Kasım ayının ilk haftası planlanan 10 günlük eğitim programını Muğla’nın Fethiye İlçesinde tamamladık. Eğitimlerde;  derinlik nitrojen narkoz testi, navigasyon, derin dalış, derinde arama kurtarma,  kuru elbise dalışı ve malzeme bakımı konuları hassasiyetle işlendi. 
Ayrıca bilindiği üzere tüm ülkemizi hüzne boğan Marmaris ilçesi Turunç Bölgesindeki yanan ormanlık alanda Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ağaç dikme kampanyasına da katılan Dalgıçlarımız, ilimiz adına yine ilimizi temsil eden 44 adet çam fidesini de toprakla buluşturarak çorbada tuzumuzun bulunmasını sağlamışlardır.
Göl gölet ve barajlara yakın il merkezi ve ilçelerimizde bulunan okullarımızda olası Boğulma vakaları ve su kazalarının önlenmesi gayretiyle düzenleyeceğimiz Eğitim seminerlerini İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğümüzle istişare halinde düzenlemekteyiz.    
Sualtı Arama Kurtarma Ekibimiz yılın her günü ve her anı yaz-kış, gece-gündüz fark etmeksizin göreve hazır olup, temennimiz bu tür elim vakaların bir daha yaşanmamasından yanadır. Boğulmak kader değil, cehalet ve bilinçsizliğin en acı yansımasıdır” şeklinde konuştu. 
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme