TEÇ-SEN'den Bankaların Yaklaşımına Tepki

TEÇ-SEN – Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Malatya İl Temsilcisi Orhan GEDİK

TEÇ-SEN – Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Malatya İl Temsilcisi Orhan GEDİK ,yaptığı açıklamada,''Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde ve bağlı kurumlarda görev yapan personel ödemeleri için aracı bankacılık hizmetler (promosyon) anlaşması 14.09.2021 tarihinde yapılmıştır. Ancak o tarihten bu tarihe personel maaş artışları yaklaşık % 100 oranında artış göstermiştir, Ülkemizde ekonomik anlamda her alanda % 100 artışlar olmuştur. Bu nedenle anlaşma yapılan mevcut Yapıkredi Bankası promosyon güncellenmesine yanaşmamış yapılan iki ihalede ise kurum çalışanlarını memnun edici bir teklif ile ihaleye katılmamıştır.
Ülkemizin birçok ilinde ve birçok kurumda mevcut promosyon anlaşmaları revize edilerek veya yeni ihale ile kurum çalışanlarının memnuniyeti sağlanmıştır. Ancak nedense konu Malatya’da eğitim çalışanları olunca bankalar anlaşma yapmışçasına ihalede çok düşük rakamlar vermişlerdir. Ve sunulan teklifler kabul edilebilirlikten çok uzak rakamlardır. 
Bu nedenle Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası TEÇ-SEN olarak gerek mevcut anlaşması olan Yapıkredi Bankası gerekse diğer bankalarda gayet çok mecburi durum olmadığı sürece banka ürünlerini kullanmayarak bizlerde bankaları protesto ederek bankaların yaklaşımına tepkimizi gösterelim''dedi.  

Bakmadan Geçme