Teknolojide Perspektif

Teknolojide Perspektif

Akıllı Telefonların birçok özelliği içeriğinde barındırması, bazı durumlarda zor olabilecek fiziksel kuramların da dijital ortamda gerçekleştirmesini sağladı. Bunlardan biri de perspektif tekniği kullanmak. Perspektif bir nesnenin çiziminde 2 boyut kullanırken ona derinlik özelliği kazandırabilme yöntemidir. Teknik bir çizim olmakla birlikte, Fotoğraf çekmek isteyenlerin en çok kullandığı tekniktir.
    Turistik herhangi bir yeri gezmeye gittiğinizde, fotoğraf çekmeyi ve o yer ile sizin aranızda güzel anılar bırakmak istersiniz. Bu anıların birazda mizahi yönünü ön plana çıkarmak istediğinizde, burada size perspektif en büyük yardımcınız oluyor. Akıllı telefon uygulamalarının hangisini kullanırsanız kullanın, çektiğiniz fotoğraflara efekt ekleyebilir veya fotoğrafın rengini eskitebilirsiniz ancak perspektif vermek ve o fotoğrafı çekmek birazda mizahi yeteneğinize bağlı olarak unutulmayacak bir anı fotoğrafı çekiminizi sağlayacaktır. 
    Perspektif kullanılarak çekilen fotoğrafların şimdilerde adına hileli fotoğraflar deniyor. Hileli fotoğraflar, çekilecek fotoğrafın derinlik özelliği kullanılarak, fotoğrafın ilginç anlar bırakabilecek boyutlandırılmasını sağlıyor. İsterseniz bir kişiyi elinizde tutabilir ya da gerçekte eğik duran bir cismi düşmekten kurtarabilirsiniz. Normalde üzerinden atlayamayacağınız kadar büyük bina ya da nesnelerin üzerinden atlayabilirsiniz. Tüm bu fotoğraf çekimlerinden sonra da akıllı telefon efekt ve özelliklerini kullanarak farklı farklı birden fazla fotoğraf üretebilirsiniz. 
    Perspektif tekniği aslında fotoğraflara, mercekleme ya da diğer bir deyişle objektif teknolojisi ile birlikte eklendi. Buradaki asıl amacı, fotoğrafı olabildiğince gerçeğe yakın çekebilmek ve derinlik kazandırabilmekti. İlerleyen teknolojilerde derinlik ve netlik özellikleri kazanan fotoğraflar, farklı efekt tekniklerini ortaya çıkardı. En son aşamada ise telefonlara eklenecek kadar geliştirilen kameralar, insanlara keyifli ve anlık fotoğraflar çekebilme özelliği kazandırdı. Özçekim (Selfie)de, bir süre öncesine kadar, perspektif tekniği en çok kullanılan fotoğraf çekim yöntemlerinden biridir.
    Herkes artık fotoğraf çekim tekniklerini geliştirerek, kendi özçekimlerini oluştururken bundan sonra çekecekleri tüm fotoğraflarının güzel anılar bırakması dileği ile eğlenceniz bol olsun.     
Önder SÖNMEZ
Bilgisayar Mühendisi      
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme