TFF, yanlış karardan dön

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Yıldız

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Yıldız, Malatya Yeşilyurtspor’un şampiyon olmaması için bazı oyunlar oynandığını belirterek, “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nun Yeşilyurtspor'un önünü kesmesi asla kabul edilemez. Siz ne yaparsanız yapın Yeşilyurtspor şampiyon olacak” dedi.


Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 3. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Malatya Yeşilyurtspor kulübünün en yakın rakibi Siverek Belediyespor’a Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun 3 puan hediye etmesi İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız’ın tepkisine neden oldu. 
TFF’nin kararından bir an önce dönmesi gerektiğini belirten Yıldız, “Saldıran takımın da ceza alması gerekiyor. Hem takımı darp etsinler sonra da 3 puan alsınlar. Bu nasıl bir karar? Biz bu kararın arkasında siyasi bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Yeşilyurtspor şampiyon olacak. Tüm Malatya’nın olduğu gibi biz de Yeşilyurtspor’umuzun arkasındayız” dedi.
HEM DARP ET HEM 3 PUAN AL
Darp raporu almış bir takımın nasıl hükmen yenik sayıldığını anlamadığını belirten Başkan Yıldız, şu açıklamayı yaptı: “Bölgesel Amatör Futbol Ligi 3. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Malatya Yeşilyurtspor kulübü çok başarılı bir sezon geçiriyor ancak 02.02.2025 tarihinde oynanması gereken 18.haftada Kahramanmaraş Onikişubatspor maçı başlamadan, Siverek Belediyespor’lu oyuncuların rakip oyunculara saldırısı sonrasında, K. Maraş Onikişubat Futbol kulübü oyuncuları maça çıkmamış, darp raporu almışlardır. Türkiye Futbol Federasyonu, Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun (AFDK) 10.03.2025 tarih ve 32 sayılı kararı ile Siverek Belediyespor kulübü, K. Maraş Onikişubat spor karşısında 3-0 hükmen yenik sayılmıştı.
Malatya Yeşilyurtspor Kulübümüzün rakibi ikinci sıradaki Siverek Belediyespor kulübü ile ilgili alınan kararın yanlış bir karar olduğunu düşünüyoruz. Çünkü K. Maraş Onikişubat Futbol kulübü oyuncularına yapılan saldırının göze alınmaması şüpheli bir durum. Darp raporu olan takım nasıl hükmen mağlup sayılır? Saldıran takımın da ceza alması gerekiyor. Hem takımı darp etsinler sonra da 3 puan alsınlar. Bu nasıl bir karar? Biz bu kararın arkasında siyasi bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Ancak şu bilinmelidir; Her zaman Yeşilyurtspor’un yanında olacağız. Bu hukuksuz kararı kabul etmiyoruz. TFF'nin Yeşilyurtspor'un önünü kesmesi asla kabul edilemez. Siz ne yaparsanız yapın Yeşilyurtspor şampiyon olacak. Tüm Malatya Yeşilyurtspor’umuzun arkasındayız.”
 

Bakmadan Geçme