'Ticaretin Olmadığı Yerde Hayat Duruyor'

Şevket Keskin, 6 Şubat depremlerinden sonra gelinen noktada esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözülmediğini, beklentilerinin ise karşılanmadığını kaydetti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 6 Şubat depremlerinden sonra gelinen noktada esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözülmediğini, beklentilerinin ise karşılanmadığını kaydetti.
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin yaptığımız görüşmede ,’’6 Şubat depremlerinde vatandaşımızın 30-40 yıllık birikimlerini saniyeler içinde kaybettiğini ve bölgemizin en az 20-30 yıl geri gittiğini belirtti.
 ’’ Esnafın evi yok, işyeri yok, sermayesi yok, ayakta duracak hali yok, ailesine götürecek ekmeği yok’’ifadelerine yer veren Başkan Keskin, ‘’İlk günden itibaren söyledik, her gün tekrarladık, her hafta hatırlattık, yine söylüyoruz; Malatya’da ticari hayatı ayağa kaldırmadan bu şehri, ayağa kaldıramazsınız. İnsanların karnını doyurmadan mutlu edemezsiniz. Herkes gündemini sadece ve sadece Malatya’ya ve depreme odaklamalı. Malatya’da insanlar konteynerler de kalırken, aynı anda evini, işini, sermayesini, ticaretini kaybetmiş olan binlerce insan varken, şehrini kaybetmiş yüz binlerce Malatyalı varken, depremin dışında bir gündem Malatyalılara ihanettir. Bütün siyasi partiler, stk’lar, Malatya’nın yarını için çözüm önerilerini, projelerini ortaya koysunlar’’şeklinde konuştu.
Başkan Keskin,’’Deprem bölgelerinde özellikle Malatya, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep’in 2 ilçesi ve Malatya’da 18 bin esnafımız büyük sıkıntı içinde.  Bunun içinde esnafın öncelikli olarak desteklenmesi gerekiyor. Ticaretin olmadığı yerde hayat duruyor. Bunu sağlamamız ve her şeyi normale döndürmemiz lazım. Biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Maalesef siyasetçileri esnafın yanında göremiyoruz. ‘Vatandaş halinden memnun' diyorlar, kim memnun, hangisi memnun? Bir alışkanlık olmuş, 'iyimisin' diyorlar, "iyiyiz' diyoruz. Ama insanların , ödenmesi gereken senetleri,elektrik, doğalgaz borçları var . Esnafın borçları her geçen gün artıyor. Esnafın bir an önce bu dertten kurtulması lazım ‘’dedi.
FİLİZ YAVUZKURT
 

Bakmadan Geçme