• Haberler
  • Malatya
  • Toplu Konut ve Kırsal Kesim Konutları İçin Yer Seçimi İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplu Konut ve Kırsal Kesim Konutları İçin Yer Seçimi İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Seddar Yavuz'un başkanlığında, 'Toplu Konut ve Kırsal Kesim Konutları Yer Seçimi İstişare Toplantısı' gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra Yeşilyurt, Hekimhan, Doğanşehir, Arapgir, Arguvan, Kale ve Yazıhan İlçe Kaymakamları ile Belediye Başkanları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Cengiz Başer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve ilgili muhtarlar katıldı.
Toplantıda, Malatya’nın çeşitli ilçelerinde yapılması planlanan toplu konut projeleri ve kırsal kesim konutları için uygun yerlerin belirlenmesi amacıyla istişarelerde bulunuldu.
İlimize dair önemli mesajlar veren Vali Yavuz yaptığı konuşmada, "Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Muhtarlarımız, herkes elini taşın altına koyacak. Başlattığımız yeni dönemde mazerete yer yok, bu şehri ayağa kaldırmaya geldik. Mali kaynaklarımız hazır, projelerimiz net ve bu işleri yapacak irademiz var. AFAD'dan 17 milyar TL aktarıldı, sorunsuz olan yerlerde inşaatlar başladı ve devam eden projeler var. Ancak %3 veya %5 oranında bu şehrin önünü tıkayanlar bulunmaktadır buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.
Toplantı sonunda Vali Yavuz, depremden etkilenen ilçelerimizdeki mahallelerimizin yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi konusunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Muhtarların ortak görüşleri doğrultusunda karar alınarak, mevcut yerleşim yerlerindeki sorunların acilen çözüme kavuşturulup inşaatlara başlanılması talimatinı vererek toplu konut yer secimi konusundaki ihtilafların önemli ölçüde çözümüne katkı sağlandı.
İstişareler sonucunda, belirlenen İlçelerde toplu konut ve kırsal kesim konutları projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalara hız verilmesi kararı alındı.

Bakmadan Geçme