Topraksu Camii yıkılıyor

Topraksu Camii yıkılıyor

1987 yılında ibadete açılan Topraksu Camii, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası ağır hasar alarak yıkımına dün itibari ile başlandı.
36 senedir Başharık mahallesinde  hizmet veren bir çok imam ve müezzinle devam edilen Topraksu Camii, Kahramanmaraş afetinde , ilk depremde minaresi yıkılmış yan evin çatısına düşmüştü. Bugün itibari ile yıkımına başlanan camii’yi gören mahalle sakinleri üzüntülerini dile getirdi.
Başharık mahallesi Muhtarı Ramazan Taşan ise, Başharık mahallesinde 98 ağır hasarlı bina bulunduğunu dile getirerek, “ 36 yıllık başharık mahallemizin  Topraksu camisi yıkım çalışmalarına başlandı. Rabbim inşallah yıkılan, hasar gören camilerimizi ve diğer yerleri kısa zamanda onarmayı bizlere nasip eylesin. Başharık mahallesi muhtarı olarak elimden gelen tüm fedekarlığı yaparak bir an evvel topraksu camimizin yapımı için gerekli yerler ile ivedi olarak görüşüp, ivedi olarak camimizi tekrar ibadete açacağız inşallah. “ dedi.
Başharık Muhtarı Ramazan Taşan başharık mahallesi olarak Malatya’da en az hasarı gördüklerini dile getirerek, “ Mahalle sakinlerimiz ile birlikte, devletimizin vermiş olduğu destekle, Malatya’da bulunan yerel yöneticilerimiz ile birlikte inşallah en kısa zamanda yerinde dönüşüm ile tekrar eski günlerimize döneceğiz.” İfadelerini kullandı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme