• Haberler
  • Asayiş
  • Trafik kazalarını önlemek için yeni kampanya başlatıldı

Trafik kazalarını önlemek için yeni kampanya başlatıldı

Trafik kazalarını önlemek için yeni kampanya başlatıldı

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde trafik bilgilendirme eğitim seminerleri düzenlenerek, katılımcılara el broşürleri dağıtıldı ve 70 traktör römorkuna reflektör takılarak katılımcılara hediye edildi.

Malatya Valiliği, 2021-2030 yılları arasında trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarını yüzde 50 oranında azaltmayı hedefleyen “Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi” doğrultusunda “Haydi Malatya Reflektörünle Yol Ver Hayata” adlı bir kampanya başlattı.

Kampanya, tarım araçlarının görünürlüğünü artırarak kazaların önlenmesini ve bilinçli yol kullanıcıları yetiştirmeyi amaçlıyor.

Jandarma sorumluluk bölgesinde, 2024 yılı içinde tarım araçlarıyla ilgili 12 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, 19 kişi yaralandı.

Kampanya çerçevesinde Yazıhan ilçesinde trafik bilgilendirme eğitim seminerleri düzenlendi. Ayrıca, katılımcılara el broşürleri dağıtıldı ve 70 traktör römorkuna reflektör takılarak hediye edildi.

Valilik, traktör sürücülerine yönelik eğitim ve denetimlerin il genelinde devam edeceğini duyurdu. Bu adımlar, Malatya’da trafik güvenliğinin artırılması ve tarım araçlarıyla ilgili kazaların azaltılması için önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor. (İLKHA)

Bakmadan Geçme