Tüfenkci'den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Tüfenkci'den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı yayınlayarak, engelli bireylere daha yaşanılabilir bir dünya oluşturmanın birincil görevleri olduğunu vurguladı.

Engelli bireylerin toplum içerisindeki önemini belirten Tüfenkci, "Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir gündür. Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Çünkü engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, onların yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.dedi. 
"Birçok düzenleme yapıldı" 
Tüfenkci, engellilere yönelik çalışanlardan da bahsederek, "Hükümetimiz bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda daha aktif biçimde yer almalarını sağlamak için birçok düzenlemeler yaparak, engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılımı ve desteklenmesi için her geçen gün yeni kolaylıklar sağlanmaktadır. 
Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatarak, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyorum.
Bu duygularla tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme