Tüfenkci'den KADEM'e ziyaret

Tüfenkci'den KADEM'e ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, KADEM Malatya İl Temsilciliğini ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Tüfenkci, “AK Parti kurulduğundan bu yana özellikle kadınlarımızın siyasette ve diğer alanlarda olması noktasında özel gayret gösteriyor ve bu noktada kadınların önüne konulan engelleri de bir bir kaldırdı ve kaldırmaya devam ediyor” dedi. 
Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden KADEM Malatya İl Temsilcisi Betül Dürgen’e Allah’tan rahmet dileyen Tüfenkci, Dürgen’in vermiş olduğu mücadele ve hastalığına rağmen çalışma performansının takdire şayan olduğunu ifade etti.
“Kadınlarla alakalı bir çok sivil toplum kuruluşumuz çalışıyor ama Kademin özellikle eşitçe ve kadını bir nesne olmaktan ziyade özne olarak görerek kadının her alanda var olma noktasında izzetli ve onurlu duruşuna destek vermesi takdire şayan” diyen Tüfenkci, “Malatya’da da bu anlamda sizin çalışmalarınızı destekliyoruz. AK Parti kurulduğundan bu yana özellikle kadınlarımızın siyasette olması noktasında ve her alanda olması noktasında özel gayret gösteriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konudaki öncülüğü özellikle Meclis’te baktığımızda bugün en fazla vekil sayısına sahip teşkilatımızın her kademesinde kadın kolları hariç belli bir kota koyan bayan ve vekil kontenjanı tanıyan partilerden birisi ve bu anlamıyla da öncüsü.  Kadına karşı şiddeti önleme noktasında Meclis’te bu anlamıyla çıkarmış olduğumuz yasalar var ve uygulayıcıların duruşları da net ama maalesef bir dönem bunun üzerinden istismar yaparak hükümeti suçlayıcı ve sorgulayıcı bir takım hadsiz eleştiriler de olmadı değil. Geçmişte kadının kadına yaptığı ayrımcılıkları bu ülke yaşadı başörtüsü de dahil olmak üzere bir çok ayrımcılığın yaşandığı dönemi yaşadık. AK Parti bunların tamamını bitirdi. Başı açık veya örtülü ayrımı yapmadan sadece herkesin eşitcil bir şekilde kamuda da özelde de var olmasını sağlaması önemliydi. Biz kadını sadece siyasette değil her alanda olmasını, askeriye de dahil yargı da dahil bu alanda kadınlarımızın öne çıkmasını istedik. Bununla ilgili engellerin tamamını da kaldırmış olduk. Türkiye kadın mücadelesinde Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana elde etmiş olduğu hakları geliştirerek yoluna devam ediyor. Sizlerin de bu anlamda ile yapmış olduğu çalışmaları her zaman bir paydaş veya bir kardeş olarak ilgili yerlere taşıma noktasında sizin yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum. AK Parti ve bütün vekillerimiz bu konuda duyarlı” şeklinde konuştu.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme