• Haberler
  • Gündem
  • Türk Dünyası Teşkilatları ve Sivil Toplum Kuruluşları Malatya'da Birlik Mesajı Verdi

Türk Dünyası Teşkilatları ve Sivil Toplum Kuruluşları Malatya'da Birlik Mesajı Verdi

Türk Dünyası Teşkilatları ve Sivil Toplum Kuruluşları Malatya'da Birlik Mesajı Verdi

Malatya’da, Türk Dünyası Teşkilatları ve 32 ilden katılım sağlayarak sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri ile dolu dolu bir program gerçekleşti.

İşte yoğun günün detayları:

*Sabah Başlangıcı:*
– *07:30* – İnönü Üniversitesi Şahin Nalbant Konuk Evi’nden çıkış.

*Kahvaltı ve İstişare Toplantısı:*
– *08:00 – 10:00* – Mövenpick Hotel’de, Türk Dünyası Teşkilatları ve sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileriyle kahvaltı ve istişare toplantısı düzenlendi. Bu toplantıda önemli konular masaya yatırıldı ve katılımcılar arasında fikir alışverişi yapıldı.

Malatya Valiliği Ziyareti:
10:15 – 11:00 Malatya Valisi Settar Yavuz ziyaret edilerek yerel yönetimlerle ve STK’ların önemi hakkında  görüşmeler yapıldı. Vali Yavuz’a tarihi ve kültürel degerlendirmeleri alkışları topladı. Tüm stk ve ziyaretçilere tek tek tanısan Vali Yavuz aile fotoğrafı çekmeyi ihmal etmedi.

  

*Ticaret Borsası Ziyareti:*
– *11:30 – 12:30* – Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Keskin’e yapılan ziyarette, ekonomik iş birliği ve bölgesel ticaret konuları ele alındı. Azerbaycan , KKTC , Irak ve  Özbekistan ve Turkiye’den GEDER Başkanının önemli mesajları buyuk beğeni topladı. Salonda dinleyicilere Turan Birliğinin ekonomik ve kültürel önemi vurgulandı.

 

İnönü Üniversitesi Ziyareti:
– *13:00 – 14:00* – İnönü Üniversitesi’ne yapılan ziyarette, üniversitenin projeleri ve akademik çalışmaları hakkında bilgi alındı.

*Öğlen Yemeği:*
– *14:30 – 15:30* – Yeşilçam Restoran’da öğlen yemeği programı gerçekleştirildi.

*Rönesans-1 Konteyner Kent Ziyareti:*
– *16:00 – 17:30* – Rönesans-1 Konteyner Kent’e yapılan ziyarette, afet sonrası yerleşim alanları ve burada yaşayan halkın durumları incelendi. Çocuklarla oyunlar oynayan ve Konteyner Kent hakkında bilgi alan heyet çocuklara oyuncaklar hediye dağıttı.

**Sanat Sokağı Gezisi ile şehrin kültürünü daha yakından tanima fırsatı bulan ziyaret heyeti serbest zaman etkinliğinde bol bol hediyelik eşya alarak esnafinda yüzünü güldürdü.
Bu ve benzeri etkinlikler ile  yoğun ve verimli program, katılımcılar arasında hem kültürel hem de iş birliği açısından önemli adımların atılmasına vesile oldu. Gençlik ve Eğitim Derneği İçişleri Bakanlığı bünyesindeki etkinliğin etkilerinin 32 il ve 5 ülkeden daha fazla noktaya sirayet etmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme