• Haberler
  • Politika
  • 'Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik Ve Sosyal Bir Hukuk Devletidir'

'Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik Ve Sosyal Bir Hukuk Devletidir'

Cumhurbaşkanı Adayı Ata Barlas Aşkar 'Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik Ve Sosyal Bir Hukuk Devletidir!'

Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ata Barlas Aşkar, laikliği savunarak birçok yanlış fikri eleştirdiği için tutuklanan Diamond Tema'ya destek mesajı yayımladı. Aşkar, basın açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısının korunması gerektiğini vurgulayarak, Diamond Tema'nın haksız bir şekilde yargı yoluyla linç edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Açıklamasında şunları ifade etti:
"Ülkemizde şeriat istiyoruz diye yürüyüşler yapan kitleler elini kolunu sallayarak gezerken, Cumhuriyetimizin en önemli değeri olan laikliği savunan Diamond Tema'nın yargı yoluyla linç edilmesine asla müsade etmeyeceğiz! Konu şeriat olunca sesleri çıkmayanların laikliğe olan tahammülsüzlüğünü tarif etmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti LAİK BİR ÜLKEDİR. İsteseniz de istemeseniz de LAİK KALACAK!

Anayasa’da yer alan hükümlere uymak ve laik rejimi savunmak mecburiyetinde bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Diamond Tema hakkında, kanaatimizce suç uydurarak şikayette bulunmasının ve söz konusu program için erişim engeli talep etmesinin kabul edilebilir bir tarafı yoktur.

Laikliği savunan her Türk gencine uzanan ellere karşı buradayız ve buradayız!"

Ata Barlas Aşkar, laikliği savunan her bireyin yanında olduklarını ve bu mücadelede geri adım atmayacaklarını vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak kalacağını belirtti.
 

Bakmadan Geçme