- Haberler
- Malatya
- 'Türkiye'den Gazze'ye Giden İlk Hekim Operatör Doktor Taner Kamacı' Konferansı Düzenlendi.
'Türkiye'den Gazze'ye Giden İlk Hekim Operatör Doktor Taner Kamacı' Konferansı Düzenlendi.
'Türkiye'den Gazze'ye Giden İlk Hekim Operatör Doktor Taner Kamacı' Konferansı Düzenlendi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Türkiye’den Gazze’ye giden ilk hekim Operatör Dr. Taner Kamacı sergi açılışına katılarak ardından öğrencilere konferans verdi. Sergi açılışı ve konferansa Rektör Prof. Dr. Recep Bentli, Operatör Dr. Taner Kamacı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Gündüz, Prof. Dr. İlhan Erdem, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abuzer Yeşil, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Ersan Çiftçi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Direkel , çok sayıda akademik idari personel ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Recep Bentli ve Operatör Dr. Taner Kamacı’nın açılışını gerçekleştirdiği sergide Operatör Dr. Taner Kamacı’nın Gazze fotoğraflarına ve Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarına yer verildi.
Terör devleti İsrail’in, Filistin halkına uyguladığı insanlık dışı askeri operasyonlar soykırım seviyesine ulaşmaya devam ediyor. Dünya genelinde sağduyulu birçok toplum ve ulus bu soykırım karşısında İsrail’i kınarken, dünyada hâkim güç konumda yer alan bazı devletler maalesef bu süreçte sınıfta kalıyor. Bu nedenle Malatya Turgut Özal Üniversitesi Türkiye’den Gazze’ye giden ve Filistinli kardeşlerimizi tedavi eden ilk hekim Operatör Dr. Taner Kamacı’nın konuşmacı olduğu bir konferans düzenledi.
Uluslararası bir dernek aracılığıyla Gazze’ye gittiğini belirterek konuşmalarına başlayan Operatör Doktor Taner Kamacı, “Normal şartlarda kimse Gazze’ye girmiyordu ve Gazze abluka altındaydı. Sadece bu savaşlarda da değil; Gazze yaklaşık 17 yıldır tamamen abluka altında. Giriş çıkışlarda çok ciddi sıkıntılar yaşıyor insanlar. Gazzeli bir kişi eğer Gazze’den çıkmışsa tekrar Gazze’ye dönmesi çok zor. Gazze’dekiler için en kutsal mekânlardan bir tanesi Mescid-i Aksa’dır. Ama 17 yıldır hiçbir Gazzeli Mescid-i Aksa’ya gidemiyor. Girişlerine izin yok. Aslında 17 yıldır abluka altında bir şehir ama 8 aydır da tamamen sınırları ve giriş-çıkışları kapatılmış ve üzerine sürekli bombalar yağdrılmış bir yer.” ifadelerine yer verdi.
İsrail’in tıbbi malzeme girişine izin vermediğinin altını çizen Sayın Taner Kamacı, “Gazze’nin ana tıbbi malzeme deposu Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi’dir. Yaklaşık 3 ayı geçti oranın bombalanmasının ardından ve İsrail askerleri oraya geldikleri anda tıbbi malzeme deposunu yakmışlar. Tıbbi malzeme deposunu yakarak Gazze’nin bütün ana tıbbi malzemelerinin hepsini bitirmişler ve geçişe de izin vermiyorlar. Bir kere bir yardım ve tıbbi malzeme tırı geliyor fakat İsrail askerleri aradıktan sonra onu geri çeviriyor. Geri çevirme sebebi şu: İçinde ameliyatta kullanılan ameliyat makası var. Gazzeliler bu makası İsrail askerlerine silah olarak kullanabilir, gerekçesi ile bütün tırı geri çevirebiliyorlar. Bir ameliyathane makasını F-35’e karşı nasıl silah olarak kullanabilir bir insan?” ifadeleri ile Gazze’de zor durumu belirtti.
Taner Kamacı, “Bizler burada oturmuşuz ve acaba orada insanların ne yapıp ettiklerini düşünüyoruz. Onları merak ediyoruz. Onların acılarını paylaşıyoruz. Onların yaralarına merhem olmak için bir gayret ve arayış içerisindeyiz. Gazze bizim komşumuz değil, akrabamız değil, direkt olarak bir ticaretimiz yok. Ama hakikaten onların bu onurlu duruşuna saygımızdan dolayı kalplerimiz onlara karşı ısınmış durumda. Onlara yardım etmek istiyoruz. Bu mucizevi bir şey. Bu güçleri sayesinde büyük ihtimalle Dünya’nın bir yarısı onların karşısında ama yine de onların direncini kıramıyor.” dedi.
Konferans Taner Kamacı’nın katılımcılardan gelen soruları yanıtlaması ve Rektör Prof. Dr. Recep Bentli’nin, Operatör Doktor Taner Kamacı’ya hediye takdimi ile sona erdi.