Türkiye Şampiyonası'ndan Malatya'ya 15 Madalya

Türkiye Şampiyonası'ndan Malatya'ya 15 Madalya

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Para Atletizm Büyükler Şampiyonası’ndan 15 madalya ile dönen engelli sporcuları makamında ağırladı.
15-17 Nisan 2022 tarihleri arasında Mersin’de düzenlenen Para Atletizm Büyükler Şampiyonası’na katılan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü sporcuları 15 madalya ile döndü. Yarışmalara katılan sporcuları makamında ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, dereceye girenleri tebrik etti. 
Ziyaretten ve yarışmalarda aldıkları sonuçlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ramazan Çuğlan, “Başkanımızın bizlere sağladığı imkânlarla Türkiye Şampiyonasına gittik. Malatya olarak çok ciddi başarılar elde ettik. 6 Milli sporcu olarak kazandık. Bu anlamda Engelliler Koordinasyon Müdürlüğümüze ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Başkan Gürkan, sporcuları kutlayarak, “Mersin’de düzenlenen Para Atletizm Büyükler Şampiyonası’na 15 ayrı branşta 6 sporcumuz katıldı. 12 altın ve 3 gümüş madalya alarak şehrimize dönmesi hem ilimiz açısından hem belediyemizin Sağlık ve Sosyal Hizmetler spor bölümleri açısından hem de sporcularımız açısından önemli bir başarıdır. Ben özellikle sporcularımıza bize bu başarıyı kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Ben inanıyorum ki bu başarılar kendilerini milli sporcu yaptığı gibi uluslararası yarışmalarda da ülkemize alacakları madalyaları da beraberinde getirecektir. Kendilerini bu başarılarından dolayı tekrar tebrik ediyorum” dedi. 
Yarışmalara düz koşu, tekerlekli sandalye koşusu, gülle, disk, cirit, labut atma dallarında Malatya’dan 6 engelli sporcu katılım sağladı. 
Ramazan ÇUĞLAN: 100 m – 400 m ve 1500 m koşuda 3 adet altın
Fatih BATI: Gülle atma – disk atma ve cirit atma dalında 3 adet altın
Şahin KELLECİ: Gülle atma – disk atma - cirit atma dalında 2 adet altın 1 adet gümüş
İsmail YAKAN: 100 m - 400 m koşu 2 adet altın
Ufuk ÇUĞLAN: Gülle atma ve Labut atma 2 adet altın
Yakup NACAR: Gülle atma ve Labut atma 2 adet gümüş

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme