• Haberler
  • Malatya
  • UDH Genel Başkanı Zafer, Yerli ve Milli Parti Malatya İl Başkanı Yalçın'ı ziyaret etti

UDH Genel Başkanı Zafer, Yerli ve Milli Parti Malatya İl Başkanı Yalçın'ı ziyaret etti

UDH Genel Başkanı Zafer, Yerli ve Milli Parti Malatya İl Başkanı Yalçın'ı ziyaret etti

Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer, Yerli ve Milli Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Turan Yalçın’ı ziyaret ederek,gündem konularıyla ilgili istişarelerde bulundu.
Malatya’nın deprem sonrası yıkılan binaların henüz kaldırılamayan enkazlarının olduğu bir dönemde,akibeti meçhul olan orta hasar binaların durumlarını ve rezerv alanları hakkında fikir alışverişinde bulunan Genelbaşkan Zafer, Başkan Yalçın, vatandaşların bir kışı daha konteynerlerde yaşamak zorunda kalacaklarından duydukları endişeyi dile getirdiler.
Yerli ve Milli Parti Malatya il ve ilçe yönetimleri ,aynı zamanda Genelbaşkan Teoman Mutlu’nun her konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Ahmet Turan Yalçın ; “ Biz,parti olarak tüm yurtta sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte istişare kültürüne önem veriyoruz. STK’lar, hem ilin,hem de ülkenin geleceği açısından yapılacak olan çalışmalarda mutlaka daha aktif olmaları ve söz sahibi olmalarını önemsiyoruz. 
Malatya’da maalesef yapılan çalışmalar tatminkar değil, yıkılan binaların bir kısmının enkazları halen yerinde duruyor, bir kısmının yıkımı henüz yapılamamış, biten konutlara daha yerleşmeyen vatandaşlar var. Bu konuda daha etkin çalışmaların olacağını umut ediyoruz.  Uluslar arası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Sayın Mehmet Zafer’in depremin ilk gününden itibaren sahada çalışan, depremzede vatandaşların yanında olan bir STK’nın başkanlığını yapan , devletçi bir başkanımız. Ziyaretinden dolayı çok mutlu olduk. Şehit yakınları ve Gazilerimiz için ne gerekiyorsa hazırız “ dedi.
Dernek olarak bütün siyasi partilerle aynı mesafede durduklarını söyleyen Genelbaşkan Zafer “ Sayın Ahmet Turan Yalçın başkanımıza ve Yerli ve Milli Parti’ye memleket sorunlarıyla ilgili duyarlı ve yapıcı tenkitlerine şahit oluyoruz.  Maalesef ülkemizde bazı muhalif partiler muhalefeti düşmanlık noktasında görüyor ve buna göre siyaset yapıyorlar. Bunu yanlış buluyoruz. Ülke hepimizin, elbette farklı siyasi görüşler olacaktır, farklı düşünceler, farklı anlayışlar olacaktır. Bu farklılık ülkemizin zenginliğidir. Biz, bu zenginliği düşmanlığa döndüren ve halkı karşı karşıya getiren siyasi her anlayışa karşı çıktık,çıkmaya da devam edeceğiz. 6 Şubat’ta asrın felaketini yaşadığımızda, siyasi parti görüş ayrılığını hepimiz bir kenara bırakarak kenetlendik. Durumu olan her vatandaş, deprem bölgesine yardıma koştu,imkanı olmayan yardım gönderdi, yardıma imkanı olmayan dualarını esirgemedi. Bu birlik ve beraberlik bizi ayakta tutan yegane değerdir. 
Malatya, maalesef bir türlü kendini toparlayamadı. Sayın başkanın da az önce ifade ettiği gibi, henüz onlarca binada sorun var, onlarca bina mahkemelik ve bu nedenle çalışmalar ağır aksak ilerliyor. Depremden bu yana iki yıl dolmadan üçüncü vali değişiyor. Siyasilerimiz Malatya’nın inşası için çalışmaları hızlandırmaları gerekirken , sürekli tayinler, atamalar, kurum müdürlerinin değiştirilmesi ile zaman kaybı yaşatılıyor. Artık şu ana kadar olan oldu, inşallah gelen valimiz Malatya ayağa kalkana kadar burada kalır, çalışmaların hızlandırılması için gayret içerisinde olur. Biz, dernek olarak üzerimize yaptık,yapmaya da devam edeceğiz. “ dedi.

Bülten

Bakmadan Geçme