Ülkü Ocakları 'Kale ilçesi su sorununu çözdü'

Ülkü Ocakları 'Kale ilçesi su sorununu çözdü'

22 Ocak 2023 tarihinde Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül tarafından, Kale ilçe başkanlığına atanan Alper Çetinkaya ilçenin su sorununu çözdü.

Ülkü Ocakları Kale İlçe Başkanı Alper Çetinkaya ilçenin muhtarları ile yaptığı istişareler sonucu DSİ yetkilileri ile görüşerek su sorununu çözdü. İlçe'de katlı sayaçlar yüzünden yükleme yapmak için  merkeze gitmek zorunda kalan ilçedeki köylüler su sorununun çözülmesi ile birlikte rahat bir nefes aldılar. 

Konu ile ilgili olarak Ülkü Ocakları Kel İlçe Başkanı Akper Çetinkaya, "22 Ocak 2023 tarihinde  göreve Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanımız Turgay Şengönül tarafından atamam gerçekleştirildi. Bu tarihten bu yana İl Başkanımız Turgay Şengönül'ün bilgisi dahilinde görüştüğümüz muhtarlarımız ile yapılan görüşmeler sonrası ilçede büyük sıkıntı olan katlı sayaçlar konusunu DSİ yetkilileri ile görüşerek çözüme kavuşturmuş bulunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Başkan Çetinkaya, "Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı; kökü mazide ufku ise atide, istikbalde olan, geçmiş ile geleceği birleştiren, yerel ile modern arasındaki bağı kuran, milli ve manevi şuuru kendisine pusula edinen gençleri Ocağında yetiştiren kutlu bir harekettir. Başbuğumuz, cennet mekan Alparslan Türkeş ve yol arkadaşları öncülüğünde kurulan Ülkü Ocakları’mız tarihin her döneminde kritik roller üstlenmiş ve MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi ‘aklın, ahlakın, adanmışlığın, anıt gibi yükselen millet ve vatan sevdasının ufuk ötesini görebilen, zamanlar üstüne çıkabilen iman kaynağı’ olmuştur.

Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım’ın ifade ettiği gibi; ‘Ülkücü Türk Gençliği Nutk'un kutlu şuuruna erişmiş, Atatürkün ülkülerini benimsemiş bir gençliktir.” Bu minvalde, Kale Ülkü Ocakları’mız da kendisine kül olmak isteyen herkese kutlu bir Ocak olacak, küllerden yeni bir şuur meydana getirecektir. İfade etmek istiyorum ki, ben, yabancı kaynaklı hiçbir fikri benimsemeye tenezzül etmeyecek kadar milli şuur ve gurura Malik bir Türk’üm. Ocak Başkanı olarak diyorum ki, evlatlarınız bizim kardeşlerimiz ve emanetlerinizdir. Yarınlarımız daha aydınlık ve umut dolu olacaksa, milli şuur ve gurura malik genç kardeşlerimizle olacaktır. Ocağımıza sahip çıkmak ve bu eğitim yuvamızı gençlerimizle doldurmak hepimizin boynuna borçtur." dedi.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme