'Ulukayın-Ertuğrul' Epic Games'te Yerini Aldı.

Oyun hakkında konuşan Tekden Film Proje Tasarımcısı ve Malatya'lı Senaristi Nevzat Karakaş

Türkiye’nin en güçlü  bilgisayar oyunu olma iddiasıyla geliştirilen “Ulukayın-Ertuğrul”,  Epic Games platformunda oyun severlerle buluştu. Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı ve Tekden Film Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, yeni kurulan “Tekden Studio” firması çatısı altında geliştirilen “Ulukayın-Ertuğrul” oyunu ile oyun sektörüne güçlü bir giriş yaptı. 16 Ağustos’ta erken erişime açılan “Ulukayın-Ertuğrul”, Türkiye'nin oyun endüstrisinde yeni bir dönemi başlatmayı hedefliyor.

Dünyanın Anahtarı: Ertuğrul’un Mücadelesi

Oyun, 13. yüzyılda Ahlat sınırları içerisinde varlığını sürdüren Kayı Obası'nın, Cengiz Han öncülüğündeki Moğol saldırısına karşı verdiği mücadeleyi temel alıyor. Oyuncular, Ertuğrul'un cesurca obasını koruma çabasına tanık olacak ve esrarengiz bir tarikatın içine çekilerek, tüm insanlığın kaderinin “Dünyanın Anahtarı”na bağlı olduğunu keşfedecekler. Bu Yarı-Açık dünya aksiyon-macera serüveni, oyunculara Türk kültürünü ve savaş sanatlarını keşfetme fırsatı sunuyor. Oyunun sinematik yönetmenliğini, hikâye tasarımını ve senaryosunu ise Nevzat Karakaş üstleniyor.

Oyun hakkında konuşan Tekden Film Proje Tasarımcısı ve Malatya’lı Senaristi Nevzat Karakaş; “Yapımcımız Kemal Tekden hocamızın bu projeye yatırım yapmasındaki en önemli nedenlerinden biri, Türk gençlerinin oyun sektöründeki yeteneklerini ve potansiyellerini dünyaya göstermek istemesidir. Bu yönüyle tüm oyun ekibi ile birlikte kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Çünkü hayallerimize ve ideallerimize inanıp tüm imkânlarını bize seferber eden ve her alanda ilklere imza atan bir yapımcımız var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle harcı karılan vedahi dünyayı asırlar boyunca adalet içerisinde yöneten yüce Osmanlı İmparatorluğu’nun atası Ertuğrul Gazi’nin serüvenlerini konu alan ve Türkiye’nin ilk yerli ve milli bilgisayar oyunu olan “Ulukayın-Ertuğrul” projesinin hikâye tasarımını oluşturup, senaryosunu yazmak benim için tarifi edilemez bir gurur kaynağıdır. İlerleyen süreçlerde tarih sahnesinde rol oynamış ve dünyaya nizam getirmiş, Türk kahramanlarını konu alan macera dolu serüvenlerle karşınızda olacağız.”

Bakmadan Geçme