Uluslararası Malatya Gastronomi Ve Turizm Kongresi Başlıyor

Uluslararası Malatya Gastronomi Ve Turizm Kongresi Başlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Gastronomi ve Tanıtım ve Turizm Derneği (MAGTAD) ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) işbirliğiyle Uluslararası Malatya Gastronomi ve Turizm Kongresi düzenleniyor.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da Onursal Başkan olarak katılacağı Uluslararası Malatya Gastronomi ve Turizm Kongresi, Mişmiş Park Fuar Merkezi Konferans Salonu’nda üç gün sürecek. 
Zengin mutfağı ve köklü tarihiyle Doğu Anadolu'da cazibe merkezi olan Malatya'nın uluslararası platformda tanıtımı adına ilk kez gerçekleşecek bilimsel kongrede katılımcıların sunacakları tebliğler bir kitap haline getirilecek. Daha sonra da bu kitaplar, dünyanın en iyi üniversiteleri tarafından katalog haline getirilecek ve milyonlarca akademisyen ile araştırmacının erişimine açık olarak yayınlanacak. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından organize edilen Uluslararası Malatya Gastronomi ve Turizm Kongresi, 16-18 Eylül 2022 tarihleri arasında 300’den fazla araştırmacı akademisyen ve uzmanın katılımıyla gerçekleşecek. 
Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Kültür, Sanat, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Gastronomi ve Moda Günleri programı kapsamında Uluslararası Malatya Gastronomi ve Turizm Kongresi’ne Türkiye, Cezayir, Azerbaycan, Bangladeş, Kanada, Çin, Hırvatistan, Mısır, Gürcistan, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İran, Karadağ, Malezya, Fas, Nijerya, Kuzey Makedonya,  Hollanda, Umman, Nijerya Oko Anambra Eyaleti, Pakistan, Güney Afrika, Ukrayna, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Özbekistan ve Vietnam olmak üzere toplam 28 ülkeden katılımcılar olacak.
 

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme