Umut Partisi Genel Başkanı Abdulkadir Bozkurt ' Kur korumalı TL. hesabını Nas teğet geçti'

Umut Partisi Genel Başkanı Abdulkadir Bozkurt ' Kur korumalı TL. hesabını Nas teğet geçti'

Umut Partisi Genel Başkanı Abdulkadir Bozkurt ekonomide son dönemde hükümeti yönetenlerin Nas'ı işaret ederek Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesini, diğer taraftan % 14 faizle kur korumalı TL. hesabına halkı teşvik etmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Başkan Bozkurt açıklamasında; "Ekonomideki olumsuzluklar her geçen gün kendini daha çok hissettirmektedir.

Vatandaşımızın alım gücü stokçu ve karaborsacıların insiyatifine bırakılmıştır.

Hükümeti yönetenler adeta faize savaş açmış, Nas'ın faizi yasakladığını ve faiz ile mücadele edilmesi gerektiğini vurgulamaktadırlar.

Faizle mücadele edilirken diğer taraftan hükümeti yönetenlerin döviz alım satım işlemlerini kontrol altında bulundurmak maksadıyla % 14 faizli kur korumalı TL hesabına 85 milyon vatandaşımızı teşvik etmesi Nas'a aykırı değil midir?

Güçlü bir ekonomiye sahip olmayan ülkemizin bu hesapları açan vatandaşlarımıza artan döviz kuru ile birlikte elde edeceği faiz gelirinin hazineden verilmesi döviz alım satımı ile alakası olmayan vatandaşlarımıza yapılan bir haksızlık ve kul hakkıdır. 

Belli ki Nas kur korumalı TL. hesabını teğet geçmiştir."dedi.

TÜRK SİYASETÇİSİ ABDULKADİR BOZKURT KİMDİR? 

Abdulkadir Bozkurt , 1977 yılında işçi bir ailenin çocuğu olarak Osmaniye İlinde dünyaya gelmiştir.

İlk, Orta ve Lise öğrenimini Adana'da tamamladıktan sonra , 1996 yılın da askeri okula girmiş olup, 2018 yılına kadar Ülkemizin birçok şehrinde TSK mensubu olarak farklı görevlerde bulunduktan sonra emekli olmuştur.

2018 yılından itibaren başta EYT'li mağdurların sesi olmak için siyasi çalışmalara başlamış ve 14 Nisan 2020 tarihinde kendisi ile aynı düşüncelere sahip vatan sevdalısı yol arkadaşları ile Umut Partisini kurmuştur.

Lisans mezunu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme