Ünlü: 'Halka Hizmet Ediyoruz'

Esenlik A.Ş Genel Müdürü Ata Ünlü

Esenlik A.Ş Genel Müdürü Ata Ünlü Battalgazi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Öztürk’e Şeker, Ayçiçek Yağı, Hediye Çekleri, KDV İndirimi ve Başkan Gürkan'la ilgili açıklamalarda bulundu.
Esenlik A.Ş.’nin aranan bir marka haline geldiğini belirten Ünlü, “Geniş ürün yelpazesiyle alanında her türlü gereksinime cevap veren ve her zaman adından söz ettiren bir dünya markası haline geldik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başkanımızın talimatları doğrultusunda birinci önceliğimiz kalite ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak ekibimizle birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sağladığımız hizmetlerle sektördeki, saygınlık ve güvenirlik konusunda her zaman zirvede yer almak istiyoruz. 
Malatya'da fiyatları biz belirliyoruz, Malatya'da Esenlik olmazsa fiyatlar bu kadar uygun olmaz. Diğerleri bizi takip ediyor. Esenlik marketler sayesinde Malatyalı kaliteli ve uygun ürüne sahip oluyor. Ürün tedarikinde hiç bir eksiğimiz ve sıkıntımız bulunmuyor" dedi. 

“HALKA HİZMET EDİYORUZ”
Esenlik A.Ş çalışmaları hakkında neler söylemek istersiniz?

ÜNLÜ: Bütün ekibimizle birlikte Esenliği daha iyi bir noktaya taşımak adına canla başla gayret gösteriyoruz. Geldiğimiz güne göre Esenlik her geçen gün daha iyi bir noktaya doğru gidiyor ve gitmeye de devam edecek. Piyasada anormal bir durum var. Piyasa stabil değil. Günlük fiyat geçişleri oluyor. Bizde alış fiyatımıza göre satış rakamımızı belirlemek zorundayız. Aksi takdirde sattığınız malı yerine koyamazsınız.  Bizim kar etmek gibi bir amacımız yok. Esenlik olarak bizim asıl felsefemiz zarar etmeyelim yeter. Biz Malatya’ya hizmet etmekle mükellefiz ve halka hizmet ediyoruz. Bizim kar hedefimiz yok sadece zarar etmeyelim yeter. Biz zarar edersek zararımızı sübvanse edecek hiçbir yerde yok. Zarar bir yere kadar taşınabilir ama ilerisi iflastır. Allah korusun Esenliğin zarar etmesini iflas etmesini istemiyoruz. Aksi takdirde bütün kepenkler kapanır ve bütün çalışanlarımız işsiz kalır. Bununda farkındayız ve zarar etmemek için gayret gösteriyoruz. Bütün arkadaşlarımız canla başla çalışıyor.

 “MALATYA’YI ŞEKERSİZ KOYMAYIZ”
Esenlik Marketlerde şeker sıkıntısı yaşanıyor mu?

ÜNLÜ: Şuan hiçbir marketimizde şeker sıkıntısı yoktur. Esenlik olarak bizler daha öncesinden tedbirlerimizi aldık. Marketlerimizde şeker eksikliğini hissettirmeyecek kadar şekerimiz var. Vatandaşlarımız panik yapmasın ve tedirgin olmasınlar. Biz Malatya’yı şekersiz koymayız. Panik olursa sıkıntı olur. Herkes ihtiyacı kadar şeker alsın. Vatandaş fazla şeker aldığı takdirde komşusunun hakkını almış olacak. Onun için herkes ihtiyacı kadar alsın. 

“PANİĞE GEREK YOK STOKLARIMIZ YETERLİ DURUMDA”
Esenlik Marketlerde Ayçiçek Yağı başta olmak üzere ürünlerde sıkıntı yaşanıyor mu?

ÜNLÜ: Öne çıkan ürünlerde şeker, ayçiçek yağı ve un konusu var. Biz bu öne çıkan ürünler başta olmak üzere Malatyalı hemşerilerimize yokluğu yaşatmadık. 20 gün önce yağ fiyatları ile ilgili spekülatif bir piyasa oluştu, bir dedikodu oluştu. Milleti paniğe sevk etmek isteyen kötü niyetli insanlar vardı. O panikli günlerde bazı marketler yağı stoklayıp satmazken biz olan bütün yağlarımızı kapının önüne kule yaparak gelen bütün müşterilerimize istedikleri kadar yağ satışı yaptık. Biz o an piyasadaki paniği önlemek istedik. Yapmış olduğumuz yağ kulelerini vatandaşlarımız görünce o panikli havadan çabuk çıktılar ve herkes ihtiyacı kadar yağ almaya başladı. Şuan hiçbir şubemizde hiçbir ürünümüzde sıkıntı yok ve stoklarımızda yeterli durumda. Malatyalı halkımız tedirgin olmasın. 

“ KDV İNDİRİMİNİ UYGULADIK”
KDV indirimi ürünlerinize yansıyacak mı ve Ramazan ayına özel indirimleriniz olacak mı?

ÜNLÜ: Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu bir KDV indirimi var. Gıda gruplarının dışındaki ürünler için Temizlik, deterjan ve kâğıt grubu için KDV indirimi yapıldı. Biz de KDV indirimlerini ürünlerimize yansıtıyoruz. Bütün arkadaşlarımız KDV indirimi için etiketleri değiştirip ürünleri yeni fiyatlarıyla müşterilerimize sunuyoruz. Bu konuda sağ olsun bizim en büyük destekçimiz Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan Başkanımızdır. Selahattin Başkanımız bizlere piyasayı takip edin ve Malatyalı hemşerilerimize hiçbir ürünün eksikliğini yaşatmayın talimatını verdi. Bizde bu gayretin içersindeyiz. Sayın başkanımızın bu talimatları çerçevesinde zamanında yeteri kadar tedariklerimizi yapıyoruz ve Esenlik marketlerimizin hiç birinde hiçbir ürünün eksikliğini yaşatmıyoruz.
Ramazan ayına özel indirim bizim Esenlik marketlerde gelenekselleşti. Ramazan ayında toplamda % 25 ve % 40 arasında indirime gidiyoruz. Esenlik marketlerimizde toplamda 560 ürünümüzde indirim yapıyoruz. Esenlik halkımızın yanında olmaya devam ediyor. 

“HEDİYE ÇEKLERİMİZ BÜTÜN ŞUBELERİMİZDE GEÇERLİ”
Hediye çekleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

ÜNLÜ: Hediye çeklerimiz hayırsever iş insanlarımız tarafından Malatyalı ihtiyaç sahibi, yoksul insanlarımıza veya personellerine dağıtılmak üzere hazırlanmış bir kampanyadır. Hediye çeklerimizi hayır işinde kullanacak olan hayırsever insanlarımız hediye çekleri üzerindeki miktarı kendileri belirleyerek istedikleri rakamda hediye çeki kendilerine temin ediyoruz. Hediye çeklerini alanlar hediye çekleri üzerinde yazılı olan miktar kadar bütün marketlerimizde istedikleri ürünleri alabilirler. Bu hediye çeklerimiz yıl boyunca devam etmektedir. Ramazan ayında hediye çeki almak isteyen hayırseverlere de ayrıca ıskonto yapıyoruz. Hediye çeklerin hem bizlere hem de alanlar için bir kolaylığı var. Koli taşımak ve kolilerin sevkiyatını yapmak yorucu ve zor bir iştir. Gelen yardım paketlerin içersinde neredeyse hepsinde aynı ürün var. Bizim hediye çeklerimizle marketlerimize gelen insanlarımız ihtiyacı olan bütün ürünlerimizden hediye çeklerimizle alabilecekler.  

 “SELAHATTİN BAŞKAN MALATYA İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR DEĞER” 
Selahattin Başkanla çalışmalarınız nasıl, bu konuda neler söylemek istersiniz?

ÜNLÜ:  Selahattin başkanımız Malatya için çok büyük hizmetler yapıyor. Biz başkanımızla gurur duyuyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden, ayırmadan bütün Malatyalılara sahip çıkıyor. Siyasi ayrım gözetmeksizin bütün Malatya’yı kucaklayan ve herkese kucak açan bir yapısı var. Selahattin Başkan milleti için gece gündüz demeden çalışıyor.  Selahattin Başkan Malatya için çok büyük bir değer.

“ESENLİK MALATYALILARIN ÖZ KAYNAĞIDIR” 
Malatyalı hemşerilerinize neler söylemek istersiniz?

Ürün tedarikinde hiç bir eksiğimiz ve sıkıntımız bulunmuyor. Marketlerimizde vatandaşlarımız istedikleri her şeyi rahatlıkla bulabiliyorlar. Malatya’da fiyatlarımızdan dolayı denge olarak çok iyi bir konuma geldik. Malatya’da fiyatları Esenlik belirliyor. Attığımız fiyat tweetlerinden hemen sonra diğer marketler fiyat açıklıyor. Bu da bizi takip ettiklerinin göstergesidir. Fiyatları bizden önce kimse açıklamıyor. Malatya’da Esenlik marketi çıkardığımız anda hiç bir fiyat bu seviyede kalmaz. Malatyalı hiç bir ürünü bu fiyatlardan alamaz. Bundan dolayı ben Malatyalı hemşerilerime diyorum ki; bize sahip çıkın, bizim yaşamamız lazım, devam etmemiz lazım ve daha güçlü olmamız lazım. Malatyalılar bize bu desteği veriyor. Biz de vatandaşlarımızdan aldığımız güçle ve Sayın Selahattin Gürkan başkanımızın bize olan maddi, manevi destekleriyle daha iyi noktalara ekibimizle birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Esenlik marketleri kişilerin değil Malatyalıların öz marketidir. Kişiler gelip geçicidir, kurumlar kalıcıdır. Biz de görev yaptığımız sürece iyi bir hizmet vermek istiyoruz. Esenlik Malatyalıların öz kaynağıdır ve bütün Malatyalı hemşerilerimizden bu değere sahip çıkmalarını istiyoruz. Bütün hemşerilerimizin mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bize bu fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür eder, Battalgazi Gazetesine de yayın hayatında başarılar dilerim” dedi. Röportaj: Erdal ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme