Uzmanından Bugünkü Deprem Açıklaması

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli

Uzmanından Bugünkü Deprem Açıklaması

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri  Uzmanı Serkan İçelli sosyal medya kişisel sayfasından bugün gerçekleşene Malatya depremi ile ilgili video tanıtımlı bir açıklama gerçekleştirdi.

İçelli açıklamasında, Çöşnük fayı üzerindeki 5 ve 4 'lük depremlerin devam ettiğini, Bu bölgedeki fay hattının yırtıldığı bilinmekle birlikte burada bu fayın üzerinde 6 veya 5,8'lik bir depremin olmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Yer Bilimleri Uzmanı İçelli, "Bugünkü yaşanan deprem bağınsız bir deprem değildir. Çöşnük fayının yırtılması ile oluşmuş 6 şubatın tetiklemesi ile çlaışımış fayın üzerinden gerçekleşen bir deprem." dedi.


Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri  Uzmanı Serkan İçelli  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

6 Şubat tarihinde Çöşnük fayı saat 10:26  M=5,7 ve Doğanşehir fay zonu saat 10:37 de   M=5,9 ile tetikleme sonucu çalışan fay mekanizmasının radyasyon (yayılım) yapan artçıları devam ediyor.Yırtılan fayın geometrisine bağlı olarak ana şok sonrası orta büyüklükte yerleşmeler(artçılar) olağandır .
Saniyede/spektral ivme 1.75 gal olduğu için  M =4,6 dan biraz fazla hissedildi. Şiddet ise  5.6 dır.
Geçmiş olsun.
Diğer açıklamalar videoda ...

Bakmadan Geçme