Vali Baruş Karayolları Bölge Müdürlüğü Fidan Dikim Etkinliğine Katıldı

Vali Aydın Baruş Karayolları Bölge Müdürlüğünce düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldı.

Yapımı devam eden Kuzey Çevre Yolu, Kayseri-Gölbaşı kavşağında “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” kampanyası kapsamında karayollarının ve kavşak noktalarının ağaçlandırılması için Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen 1200 fidan toprakla buluştu.

Fidan dikim etkinliğine Vali Aydın Baruş, Karayolları 8. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, Karayolları 81. Şube Şefi Erkan Erkmen ve karayolları personeli katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Baruş; “11 Kasım 2021 tarihinde ‘Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes’ kampanyası çerçevesinde Beydağı’nda 4000 fidan dikimi gerçekleştirmiştik. Fidan dikim çalışmalarımız Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından devam ettiriliyor. 2021-2022 yılları içerisinde 2 milyon 250 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Malatya’mız yeşillendikçe güzelleşiyor. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından bugün yapılan bu fidan dikme etkinliği, yol yapımı nedeniyle doğadan alınan ağaçların geri doğaya verilmesidir. Yeni çevre yolu yapımı kapsamında birçok kavşak çalışması var. Ankara-Gölbaşı yolu üzerinde bulunan kavşak noktasındayız ve diğer 6 kavşakta fidan dikimini yapacağız. Yaklaşık 1200 fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün gerek yol kenarlarında gerek kavşak noktalarında ağaçlandırma çalışmaları var. Diktiğimiz bu fidanlar Malatya’nın orman varlığına katkı sunmuş olacak. Şunu dile getirmek istiyorum; İmkan bulduğumuz her yere fidan dikelim. Malatya’mız yeşillensin, geleceğe nefes verelim, hayat verelim. Böylece Ülkemizin toprakları kaybolmaktan, suyu kirlenmekten kurtulsun ve havamız temiz olsun. Çocuklarımız, gelecek nesillerimiz temiz bir hava solusun. Orman İşletme Müdürlüğümüze de yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün burada fidan dikmek için bulunan Karayolları Bölge Müdürümüze ve tüm bölge müdürlüğü personeline de ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Vali Baruş ve beraberindekiler toplam 7 kavşakta ağaçlandırma çalışması yapmalarının ardından Kuzey Çevre Yolunun tamamlanan kısımlarını incelediler.

Pusulamalatya

Bakmadan Geçme